Owen Power matkalla NHL:n ykkösvaraukseksi – ensimmäinen varaaja on Buffalo Sabres

NHL:n pelaajatarkkailu (NHL Central Scouting) julkaisi taannoin lopullisen arvionsa tulevan kesän varaustilaisuudesta. Puolustaja Owen Power on todennäköinen ykkösvalinta.

Kanadalainen Power pelaa Pohjois-Amerikan yliopistourheiluliitto NCAA:n jääkiekkosarjassa. Hänen joukkueensa on University of Michigan.

Powerista voi tulla varsin poikkeuksellinen ykkösvaraus. NHL:n historiassa vain kaksi NCAA:n sarjan pelaajaa on varattu NHL Draftissa ykkösenä.

Keskiviikkona NHL arpoi ensimmäiset varausvuorot. Arpa suosi Buffalo Sabresia. Buffalon kausi oli jälleen todella heikko, mutta ensimmäisestä varausvuorosta seura saa uutta toivoa.

NHL Central Scoutingin arviossa parhaat kenttäpelaajat ovat Power (Pohjois-Amerikka) ja ruotsalainen William Eklund (Eurooppa). Maalivahtiykköset ovat Sebastian Cossa ja Jesper Wallstedt.

Suomen Aatu Räty on ollut arvioissa todella korkealla (parhaimmillaan jopa ykkösenä), mutta vaikea kausi on laskenut hänen osakkeitaan. Kärppähyökkääjä varattaneen silti ensimmäisellä kierroksella eli 32 ensimmäisen joukossa.