Rasmus Ristolaisen NHL-siirto on mahdollinen

NHL-pelaaja Rasmus Ristolaisen seura saattaa vaihtua ennen kevään siirtotakarajaa.

Keskiviikkona Philadelphia Flyersin johtajat Chuck Fletcher ja Dave Scott sanoivat lehdistötilaisuudessa suoraan, että seura on valmis suuriinkin muutoksiin. Flyersin tuloskunto on vajonnut vakavaan laskutrendiin.

– Kaikki mahdollisuudet ovat pöydällä. Aiomme toimia aggressiivisesti ennen siirtorajaa, jotta voimme kehittää joukkuettamme, GM Fletcher sanoi.

Ristolainen siirtyi Buffalo Sabresista Flyersiin viime kesänä. Sopimus on umpeutumassa. Hänestä on siis tulossa rajoittamaton vapaa agentti, jotka ovat tunnetusti kiinnostuksen kohteita siirtotakarajan lähestyessä.

– Kun hankimme Ristolaisen, tavoite oli pitää hänet joukkueessa pitkään. Nyt hänestä on kuitenkin tulossa rajoittamaton vapaa agentti. Hänellä on johtava rooli keskusteluissa, ja seura tekee töitä hänen edustajiensa kanssa, jotta löydetään kaikkien kannalta järkevä ratkaisu, Fletcher sanoi NHL:n virallisen median mukaan.

Kovat vuodet opettaneet Ristolaiselle paljon

Sabresissa Ristolainen pelasi kahdeksan vuotta. Aikakausi oli äärimmäisen rankka, koska Sabres alisuoritti kausi toisensa jälkeen ja jäi aina pudotuspeleistä. Ristolainen ei pitänyt tunteitaan piilossa.

– Ikinä ei ole urani mennyt helpoimman kautta. Välillä on joutunut menemään niin sanotusti paskamyrskynkin läpi, mutta aina on tehty hommia menon parantamiseksi, Ristolainen kertoi East Side Medialle Buffalo-aikoinaan.

– Ainakin vuodet ovat opettaneet paljon. Voittaminen ei ole helppoa tässä liigassa, se pitää ansaita. Kaikki virheet ovat suuressa roolissa. Tyytyväinen olen silti, että olen mennyt kovan polun.

NHL:ssä Rasmus Ristolainen, 27, on pelannut kaikkiaan 581 ottelua (48+207=255). Kuluvalla kaudella hän on pelannut Flyers-väreissä 39 ottelussa ja koonnut tehopisteet 2+8=10.

NHL:n siirtotakaraja 2022 tulee vastaan 21. maaliskuuta.