Anthony Elanga: pystyvätkö ManU ja Ruotsi pitämään huippulahjakkuuden?

Jalkapalloilija Anthony Elanga on noussut kuumaan ryhmään komeettamaisesti.

Manchester Unitedin nuorukainen teki Valioliigassa maalin Leedsiä vastaan ja kohautti vain kolme päivää myöhemmin Mestarien liigassa. Keskiviikkona hän sijoitti kauniin ja tärkeän 1-1-tasoituksen Atletico Madridia vastaan.

Elanga, 19, siirtyi Unitedin akatemiaan vuonna 2015. Vaikka kaveri on huippulahjakas, ei mahdollisuuksia edustusjoukkueessa ole liiemmin auennut ennen viime viikkoja.

Mediatietojen mukaan Elangaa ollaan oltu viemässä lainapestille kahden viimeisimmän siirtoikkunan aikana. Osoite olisi ollut Englannin kakkostasolla Championshipissa.

Ensimmäisen lainapestin jarruna oli silloinen Manchester United -manageri Ole Gunnar Solskjär, toisella kerralla pestin esti nykyinen väliaikaispomo Ralf Rangnick.

– Sanoin Anthonylle, että haluan hänen jäävän, Rangnick kertoi C Morelle.

– Uskon, että hänestä voi tulla avauskokoonpanon pelaaja, mutta liian suuria odotuksia ei kannata kasata hänen harteilleen. Hän on hauska kaveri, hän nauttii pelaamisesta, kuvaili Rangnick.

Anthony Elangan maajoukkueurastakin voi spekuloida. Hän on edustanut Ruotsia nuorten maajoukkueissa, mutta sukujuurtensa perusteella hän voisi edustaa myös Kamerunia. Koska Elangalla ei ole vielä Ruotsin A-maaotteluita tilillään, voi hän vielä vaihtaa ”jalkapallokansalaisuutta” ja edustaa Kamerunia.

Kamerun debytoi jalkapallon MM-kisoissa vuonna 1982 ja on sen jälkeen kuulunut Afrikan parhaisiin jalkapallomaihin.

Lähteet: C More, The Sun, Manchester Evening News