Claude Giroux’n siirto yhä todennäköisempi NHL:n All-Star-ottelun jälkeen

Claude Giroux nosti siirtoarvoaan loistavalla esityksellä NHL:n All-Star-ottelussa.

Hyökkääjä Giroux valittiin MVP:ksi lauantaina Las Vegasissa pelatussa tähdistöottelussa. Giroux’n edustama Metropolitan-divisioonan joukkue voitti molemmat ottelunsa.

Kahteen (20 minuutin mittaiseen) otteluun Giroux täräytti tehot 3+1.

NHL:ssä Giroux edustaa Philadelphia Flyersiä. Hänestä on tulossa kesällä rajoittamaton vapaa agentti, joten hän on kuumaa valuuttaa siirtomarkkinoilla. Siirtojen takaraja NHL:ssä koittaa 21. maaliskuuta.

Flyers on alisuorittanut sen verran pahasti, että unelma pudotuspeleistä alkaa olla mennyttä. Seurajohto ilmoittikin taannoin suorasanaisesti, että pelaajakauppojen suhteen kaikki vaihtoehdot ovat avoinna.

Giroux’n lisäksi esimerkiksi Rasmus Ristolainen on hyvin potentiaalinen kaupattava pelaaja. Hänenkin sopimuksensa on loppumassa.

– Minulla on hienoja muistoja Flyersistä 14 vuoden ajalta. Nyt en halua kuitenkaan vielä miettiä liikaa tulevaisuutta. Monen asian pitää mennä kohdilleen, mutta mietitään niitä sitten vähän myöhemmin, Giroux sanoi lehdistölle tähdistöottelun jälkeen.

Giroux’n hankkiminen ei ole aivan yksinkertainen juttu, sillä hänen palkkakattorasitteensa on noin 8,3 miljoonaa dollaria.

Hankkiminen olisi luonnollisinta joukkueelle, joka pyrkii saamaan rosteriinsa lisää laatua pudotuspelejä varten. Mahdollisia hankkijoita voisivat olla esimerkiksi Anaheim Ducks, New York Rangers ja Minnesota Wild.