The Athletic: Tuukka Rask saattaa kertoa uransa loppumisesta lähipäivinä

Jääkiekkoilija Tuukka Rask, 34, ei kenties pelaa enää otteluakaan NHL:ssä.

Boston Bruinsin maalivahti kävi kuluvan kauden alla lonkkaleikkauksessa ja hän on yrittänyt paluuta. Kaudella otteluita on kertynyt kuitenkin vain neljä.

Pelaamiensa otteluiden jälkeen Rask siirtyi taas syrjään, koska hän ei tuntenut olevansa täydessä pelikunnossa.

Suosittu urheilujulkaisu The Athletic uutisoi, että Rask saattaa tiedottaa uransa loppumisesta lähipäivinä. Hän käy parhaillaan keskusteluja lähipiirinsä kanssa.

Rask kuuluu viime vuosikymmenen parhaisiin maalivahteihin. Toisaalta hän on ilmoittanut avoimesti, että nykyisin perhe-elämä on yhä tärkeämpää.

– Jääkiekosta irrottautuminen ei ole kovin vaikeata nykyisin, kun on lapsia. Olen pelannut sen verran, etten ehkä stressaakaan niin paljon. Kun vaan valmistautuu hyvin, on turha murehtia tai tehdä liikaa henkistä painolastia itselleen, Rask sanoi East Side Medialle taannoin.

Vuonna 2011 Rask oli voittamassa Bruinsille Stanley Cupia Tim Thomasin kakkosmaalivahtina. Ykkösen roolissa suomalaisveskari johdatti Bostonin kaksi kertaa Stanley Cupin loppuotteluihin.

Näin Rask kommentoi vuoden 2019 finaalitappiota St. Louis Bluesille:

Rask sai NHL:n parhaan maalivahdin palkinnon, Vezina Trophyn, vuonna 2014. Hän on pelannut NHL:ssä 564 runkosarja- ja 104 pudotuspeliottelua.

Bruinsin leiristä on vielä turha odottaa lausuntoa Raskin tilanteesta.

– Mielestäni tilanteesta voi kommentoida vain Tuukka itse. Minulle vain kerrottiin, ettei hän osallistui harjoituksiin tällä viikolla. Siihen tuskin tulee muutosta. Jos hänellä on sanottavaa, hän kertoo sen varmastikin itse, päävalmentaja Bruce Cassidy sanoi lehdistölle tiistaina.