Jevgeni Malkinin terve vaihe kesti vain 12 ottelua – Valtteri Puustinen tekee NHL-debyytin?

NHL-seura Pittsburgh Penguins nosti maanantaina Valtteri Puustisen NHL-joukkueeseensa.

Penguins tarvitsee täydennystä hyökkäykseen, koska Jevgeni Malkin joutui sivuun ainakin kahden ottelun ajaksi koronaviruksen vuoksi. Pitkän sairausloman jälkeen Malkin oli ehtinyt pelata kuluvalla kaudella vain 12 NHL-ottelua.

Penguins nosti ylös myös hyökkääjä Michael Chaputin.

Puustinen, 22, ei ole vielä tehnyt debyyttiä NHL:ssä. Hän on pelannut AHL:ssä 40 ottelua ja tehnyt niissä kaikkiaan 27 tehopistettä. Hän johtaa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin sisäistä pistepörssiä.

NHL:ssä on pelannut tällä kaudella 58 suomalaista: 48 kenttäpelaajaa ja 10 maalivahtia.

Tiistaina Penguins pelaa vieraissa Boston Bruinsia vastaan.

Pittsburgh varasi Puustisen NHL:ään vuoden 2019 draftissa numerolla 203. Varaus tuli neljännellä kierroksella. Puustinen ja Penguins solmivat NHL-sopimuksen viime toukokuussa.

– Valtteri on taitava hyökkääjä, jolla on erinomainen laukaus. Hän käyttää nopeuttaan tapaan, joka sopii Penguinsille. Hän on kasvanut pelaajana Liigassa ja Suomen maajoukkueessa, mikä on seurallemme hieno asia, silloinen apulais-GM Peter Allvin kommentoi.

Kuopiolaissyntyinen Puustinen muistetaan Suomessa KalPan ja HPK:n väreistä. Hänen palkintokaapistaan löytyy muun muassa SM-kultaa ja nuorten MM-kultaa.