Watfordin uusi manageri Roy Hodgson: Joukkue on pidettävä Valioliigassa

Tunnettu ja kokenut jalkapalloluotsi Roy Hodgson on aloittanut Watfordin managerina.

Englannin Valioliigassa pelaavan Watfordin seurajohdolla petti jälleen kerran pinna, ja Claudio Ranierille annettiin äskettäin potkut. Hodgson kertoi ajatuksistaan keskiviikkona.

– Säilyminen Valioliigassa on enemmän kuin mahdollista. En olisi ottanut työtä vastaan, ellen olisi uskonut sarjapaikan säilyttämiseen, Hodgson sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Teot puhuvat puolestaan. On tärkeää, että pelaajat reagoivat hyvin ja yltävät tarvitulle suoritustasolle. Putoamistaistelu on varsinaista koiratappelua, kuvaili Hodgson.

Valioliigasta kolme viimeistä putoavat kakkostasolle Championshipiin. Neljä ottelua voittanut Watford on viimeistä edellisenä, mutta matkaa putoamisviivan paremmalle puolelle on vain kaksi pistettä.

Watford tunnetaan kärsimättömyydestään. Hodgson on Watfordissa jo 11. pääsarjaluotsi.

– En paljon mieti asiaa. Minulle tarjottiin työtä selvin sävelin. Joukkue on pidettävä sarjassa, ja minun tehtäväni on löytää siihen keinot.

– En kommentoi sitä, miten seura ja sen hallitus tekevät päätöksiä managereista. Mutta yksi asia on varma. Kukaan Watfordissa ja sen kannattajissa ei halua putoamista, Hodgson naulasi.

Pitkällä urallaan Hodgson on valmentanut muun muassa Englannin ja Suomen jalkapallomaajoukkueita. Huuhkajissa lempinimen ”Hodari” saanut luotsi on valmentanut sarjatasolla muun muassa Internazionalea, Liverpoolia ja Fulhamia.