NHL: Lehkonen nousi Coloradon mestaruusjunaan

Jääkiekkoilija Artturi Lehkonen siirtyi NHL:n viimeisenä siirtopäivänä Montreal Canadiensista Colorado Avalancheen.

Vuosi sitten Lehkonen pelasi Montrealin väreissä Stanley Cup -finaaleita. Nyt voi tulla toinen peräkkäinen loppuotteluesiintyminen, sillä Colorado kuuluu NHL:n vahvimpiin ryhmiin.

Lehkonen, 26, on varsin epätyypillinen NHL-laitahyökkääjä. Hän ei ole isokokoinen eikä laukaus suorastaan herätä kauhua. Sen sijaan hän on äärimmäisen sitkeä pelaaja, jonka mielessä on aina joukkueen etu.

– Kesällä harjoittelen oikeastaan kaikkea, niin nopeutta, kestävyyttä kuin voimaa. Minunhan täytyy olla aika nopea ja kestävä, jos haluan olla hyvä tässä liigassa. Siinä ne painotukset ovat aika lailla, Lehkonen kertoi East Side Medialle.

NHL-urallaan Lehkonen on saanut vyölle 396 runkosarja- (74+75=149) ja 33 pudotuspeliottelua (6+6=12). Lehkonen on pelannut tällä kaudella Montrealissa 58 ottelua tehoin 13+16=29.

Avalanchessa Lehkoselle ei ole lähtökohtaisesti tulossa vastuuta yläketjuissa, vaan hänen roolinsa keskittyy alivoimapelaamiseen sekä kolmos- ja nelosketjujen vaihtoihin. Ensimmäisessä vaiheessa hänet sijoitettaneen kolmoseen keskushyökkääjä Alex Newhookin rinnalle.

Viimeisenä siirtopäivänä liikahti myös maalivahti Kaapo Kähkönen. Minnesota Wild hankki maalilleen Marc-Andre Fleuryn ja lähetti Kähkösen San Jose Sharksiin.

– Kaapo on nopea, urheilullinen maalivahti, joka on osoittanut pystyvänsä pelaamaan suoritusvarmasti kaikilla tasoilla. Hän tuo seurallemme syvyyttä maalivahtitontille tällä kaudella ja tulevina vuosina, Sharksin apulais-gm Joe Will sanoi seuran tiedotteessa.

Kähkönen, 25, on pelannut 54 NHL-ottelua ja ottanut niissä 31 voittoa.