Sopimusuutisia jääkiekon NHL:stä

NHL-seura Toronto Maple Leafs on solminut jatkosopimuksen puolustaja Mark Giordanon kanssa.

Jatkosopimus on kahden vuoden mittainen ja 1,6 miljoonan dollarin arvoinen.

Giordano, 38, kuuluu kokeneiden puolustajien NHL-eliittiin. Hän pelasi vuosia Calgary Flamesin luottopakkina ja voitti liigan parhaan puolustajan Norris Trophyn vuonna 2019.

Viime kesänä Flames jätti Giordanon suojaamatta, ja laajennusdraft vei pelaajan uuteen NHL-joukkueeseen Seattle Krakeniin. Kraken menetti pudotuspelimahdollisuutensa nopeasti – seura katsoikin hyödylliseksi kaupata Giordanon Torontoon.

Ensimmäisellä Toronto-kaudellaan Giordano pelasi 20 ottelua runkosarjassa ja seitsemän Stanley Cupin pudotuspeleissä. Toronto putosi hävittyään Tampa Bay Lightningille.

Giordanon ura näyttää nyt 1 024 ottelua ja 30 pudotuspeliottelua.

Columbus Blue Jackets: Maalivahti Joonas Korpisalo teki Columbuksen kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

”Hänellä oli loukkaantumisongelmia tällä kaudella, mutta uskomme täysin, että hän palaa kuntoon. Hienoa, että hän jatkaa joukkueessa”, seuran GM Jarmo Kekäläinen kommentoi.

Detroit Red Wings: Puolustaja Steven Kampfer on kiinnitetty vapaana agenttina. Hyökkääjä Taro Hirose jatkaa Detroitissa.

Dallas Stars: Vapaa agentti Fredrik Olofsson teki Starsin kanssa sopimuksen. Ruotsalaishyökkääjä pelasi päättyneen kauden Ruotsin liigaa SHL:ää Oskarshamnissa.