Oilers teki Puljujärvelle NHL-tarjouksen

NHL-jääkiekkoilija Jesse Puljujärven väistämättömältä näyttävä seurasiirto lykkääntyy edelleen.

Viime viikkoina on käynyt selväksi, etteivät Puljujärvi ja Edmonton Oilers ole halukkaita jatkamaan yhteistyötä. Oilers on kaupannut Puljujärveä aktiivisesti, mutta toistaiseksi tuloksetta.

Koska suomalaishyökkääjästä on tulossa rajoitettu vapaa agentti, Oilersin oli tehtävä hänelle sääntömääräinen tarjous (qualifying offer) pitääkseen oikeudet pelaajaan. Seura tiedotti sunnuntaina tehneensä tarjouksen.

Jos Oilers ei olisi tehnyt tarjousta ajoissa, Puljujärvestä olisi tullut keskiviikkona rajoittamaton vapaa agentti eli hän olisi saanut neuvotella vapaasti minkä seuran kanssa tahansa. Nyt oikeudet pysyvät Oilersilla pelaajamarkkinoiden avauduttuakin ja seura voi jatkaa pelaajan kauppaamista.

Vaikka Puljujärvi ei ole pystynyt vastaamaan takavuosien korkeisiin odotuksiin, häneen kohdistuu kiinnostusta muilta NHL-seuroilta. Kanadalaismedia TSN:n mukaan ei kuitenkaan niin paljon kuin Oilers odotti.

– Edmonton on turhautunut siihen, miten vähän kiinnostusta Puljujärveen kohdistuu. Pelissä on kolme tai neljä seuraa. Oilers on sen verran huolissaan, että saattaa myydä pelaajan halvalla, mutta vaikeiden päätösten tekemisestähän tässä on kyse, TSN:n asiantuntija Darren Dreger kommentoi.

Puljujärvi liittyi Oilersiin ensimmäisen kerran syksyllä 2016. Välillä hän haki vauhtia AHL:n Bakersfield Condorsista ja Liigan Oulun Kärpistä. NHL:ssä Puljujärvi on tehnyt 98 tehopistettä runkosarjassa ja 5 pudotuspeleissä.

Sunnuntaina Oilers tiedotti tehneensä qualifying offer -tarjoukset myös Tyler Bensonille, Ryan McLeodille ja Kailer Yamamotolle. Filip Berglund, Brendan Perlini ja Ostap Safin jäivät sen sijaan ilman tarjouksia, joten heistä tulee rajoittamattomasti vapaita pelaajia.

NHL:n vapaiden pelaajien markkinat avautuvat keskiviikkona 13. heinäkuuta kello 19 Suomen aikaa.