Pogban siirto varmistui – ”Emme voisi olla iloisempia”

Jalkapalloilija Paul Pogba siirtyy Italian liigaan Serie A:han ja Juventuksen joukkueeseen.

Viime kaudet Pogba pelasi Englannin Valioliigassa Manchester Unitedin väreissä. Unitediin hän siirtyi kuusi vuotta sitten nimenomaan Juventuksesta.

– Kun sanomme hyvästit kiihkeän yhteisen seikkailun jälkeen, aina on toivonkipinä siitä, että tapaamme vielä ennemmin tai myöhemmin. Juuri näin kävi Paulin kanssa, Juventus kuvailee tiedotteessaan.

– Vuonna 2016 tiemme erkanivat neljän uskomattoman vuoden jälkeen. Nyt Paul palaa meille, emmekä voisi olla siitä iloisempia, seura vakuuttelee.

Pogba, 29, oli sopimukseton pelaaja, joten hän siirtyy Juventukseen ilman siirtosummaa.

Juven huomattavia uusia hankintoja ovat myös Federico Chiesa ja Angel Di Maria.

Pogba kuuluu maailman parhaisiin keskikenttäpelaajiin, mutta Unitedissa hänen panoksensa jäi hyvin vaatimattomaksi. Hänen roolinsa Old Traffordilla oli häilyväinen – suuri osuutensa oli myös loukkaantumisilla, managerin vaihtumisilla ja seuran yleisellä sekaannuksella.

Pogba siirtyi Manchester Unitediin juniori-ikäisenä, mutta onnistumatta tekemään riittävää vaikutusta vaihtoi Juventuksen väreihin vuonna 2012. Hän palasi suurella rahalla Unitediin kesällä 2016.

Ranskan A-maajoukkueessa Pogba debytoi vuonna 2013. Kesällä 2018 hän oli voittamassa maalle jalkapallon maailmanmestaruutta.