Puljujärven siirto miltei varma – myös Kakolle maisemanvaihdos mahdollinen

Jesse Puljujärvelle ja Kaapo Kakolle saattaa tulla piankin seurasiirrot jääkiekon NHL:ssä.

Puljujärven ja Edmonton Oilersin teiden eroaminen vaikuttaa miltei varmalta. Useiden mediatietojen mukaan kummallakaan osapuolella ei ole halukkuutta jatkaa yhteistyötä.

Puljujärvestä on tulossa rajoitettu vapaa agentti.

Oilersin lukuun Puljujärvi on tehnyt 98 tehopistettä runkosarjassa ja 5 pudotuspeleissä.

Vaikka Puljujärvi ei ole pystynyt vastaamaan takavuosien korkeisiin odotuksiin, häneen kohdistuu kiinnostusta muilta NHL-seuroilta. Varteenotettavia vaihtoehtoja ovat ainakin Ottawa Senators ja Carolina Hurricanes.

Myös Kakosta on tulossa rajoitettu vapaa agentti NHL-ensisopimuksen päättyessä. Kakko lähti NHL:n New York Rangersiin vuonna 2019 valtavien odotusten saattelemana, mutta jälki on ollut varsin vaatimatonta. Turkulaishyökkääjä on tehnyt 58 tehopistettä runkosarjassa ja 5 pudotuspeleissä.

Rangersille on tulossa palkkapaineita, ja lisäksi seura tarvitsee kovan luokan keskushyökkääjän. Yksi ehdokas Rangersiin on Winnipeg Jetsin Pierre-Luc Dubois. Kanadalaismedia TSN ehdotti, että vaihtokauppa voisi sopia, jos Rangers antaisi Jetsille Kakon, Filip Chytilin ja kenties vielä varausvuorojakin.

NHL:n varaustilaisuus pidetään torstaina ja perjantaina. Kun vielä vapaiden pelaajien markkinat alkavat pian perään, runsaasti siirtouutisia on luvassa.

Lähteet: NHL Network, Sportsnet, TSN