Valioliiga: Alexander Isak on nyt Newcastlen mies

Jalkapalloilija Alexander Isak siirtyy Newcastle Unitediin.

Englannin Valioliigassa pelaava Newcastle vahvisti siirron toteutumisen perjantaina. Ruotsin maajoukkuehyökkääjä Isak yhdistettiin siirtohuhuissa Newcastleen kuukausien ajan.

Newcastle ei vahvistanut espanjalaiselle Real Sociedadille maksetun siirtosumman suuruutta. BBC:n tietojen mukaan summa oli 60 miljoonaa puntaa eli noin 70 miljoonaa euroa.

– Hienoa saada sopimus vihdoin valmiiksi. Päätös oli minulle todella suuri, mutta olen siihen tyytyväinen, Isak sanoi Newcastlen verkkosivuilla.

– Newcastle on historiallinen seura ja sillä on uskomattomat kannattajat. Mielestäni Newcastle pelaa viehättävää jalkapalloa, ja haluan päästä osaksi sitä, ruotsalaisurheilija lisäsi.

Isak ihastutti kesällä 2021 jalkapallon EM-kisoissa teknisellä ja nopealla pelaamisellaan. Kun fysiikka ja tilanteiden tunnistaminen vielä kehittyvät, hänestä voi tulla todellinen huippupelaaja.

Eritrealaissukuinen Isak herätti huomiota jo pelatessaan Tukholman AIK:n junioreissa. Varsinainen ammattilaisura alkoi Borussia Dortmundin ja Willem II:n organisaatioissa. Dortmund myi Isakin Real Sociedadiin vuonna 2019 noin 15 miljoonalla eurolla.

Kesän siirtoikkunan aikana Newcastle on hankkinut myös Nick Popen, Matt Targettin ja Sven Botmanin.