Evan Rodrigues: Lehkosen tasoinen NHL-täsmähankinta?

Jääkiekon NHL:ssä Colorado Avalanche on kiinnittänyt hyökkääjä Evan Rodriguesin.

Avalanche, hallitseva Stanley Cup -mestari, tiedotti asiasta maanantaina. Sopimus on vuoden mittainen. Avalanche ei tiedottanut rahallisesta arvosta, mutta mediatietojen mukaan se on noin kaksi miljoonaa dollaria.

Avalanchen General Manager Chris MacFarland rankkaa uuden tulijan korkealle.

– Hienoa saada Evanin kaltainen monipuolinen kahden suunnan pelaaja ryhmäämme, MacFarland sanoi seuran tiedotteessa.

– Hänellä on takana uransa offensiivisesti paras kausi. Hän on näyttänyt voivansa pelata monenlaisissa rooleissa ja pystyvänsä auttamaan joukkuetta monin tavoin, GM lisäsi.

Rodrigues, 29, pelasi viime kaudella Pittsburgh Penguinsissa ja teki 82 otteluun 43 tehopistettä. Koko uralta on 316 NHL-matsia ja 9 Stanley Cupin pudotuspeliottelua. Hän on pelannut NHL:ää lisäksi Buffalo Sabresissa.

Täsmähankinnat olivat myös viime kaudella tärkeitä Avalanchelle. Heistä ykkönen oli Montreal Canadiensista hankittu Artturi Lehkonen.

– Lehkosen haaliminen antoi uuden merkityksen termille “täsmähankinta”. Lehkonen on roolihyökkääjänä jääkiekkonäyttämöiden tuhatkasvo, joka tuntuu esiintyvän sitä paremmin, mitä vaativamman tehtävän hän saa, NHL:n virallisessa mediassa hehkutettiin kesällä.

Calgary Flames: Hyökkääjä Cody Eakin, 31, on kutsuttu harjoitusleirille. Hän on pelannut viidessä eri NHL-seurassa, viimeksi Sabresissa.

Los Angeles Kings: Kingsin uskotaan värkkäävän jatkosopimusta viime kauden komeetalle Sean Durzille.

Lähteet: Colorado Avalanche, NHL.com, CapFriendly