MacKinnon nousee sopimuksen myötä NHL:n palkkaykköseksi

Nathan MacKinnonista on tulossa parhaiten palkattu pelaaja jääkiekon NHL:ssä.

Hallitseva Stanley Cup -mestari Colorado Avalanche tiedotti tiistaina tehneensä jatkosopimuksen MacKinnonin kanssa. Sopimuksella on mittaa kahdeksan vuotta ja arvoa yhteensä 100,8 miljoonaa dollaria.

Sopimuksen keskimääräinen vuosiarvo on 12,6 miljoonaa.

– Nathan on tunnetusti yksi NHL:n parhaista pelaajista, joten halusimme saada jatkosopimuksen aikaiseksi ennen kauden alkamista, GM Chris MacFarland sanoi Avalanchen tiedotteessa.

– Harvinainen yhdistelmä nopeutta, voimaa ja kilpailullisuutta tekee hänestä sukupolven määrittelevän pelaajan. Upeaa, että hän jatkaa tämän joukkueen jäsenenä, MacFarland alleviivasi.

Koska MacKinnonilla on vanhaa sopimusta vielä vuosi jäljellä, jatkosopimus astuu voimaan kesällä 2023. Näillä näkymin kanadalaishyökkääjä on kauden 2023-24 alkaessa NHL:n parhaiten palkattu pelaaja 16,5 miljoonan vuositilillään.

Alkavalla kaudella liigan parhaiten palkattu pelaaja on Dallas Starsin Tyler Seguin 13 miljoonan dollarin vuosipalkallaan. Korkein palkkakattorasite (12,5 miljoonaa) on Edmonton Oilersin Connor McDavidilla.

Avalanche varasi MacKinnonin vuoden 2013 NHL Draftin ykkösenä. NHL:ssä hän on edustanut vain Avalanchea.

Tehokkaimmalla kaudellaan MacKinnon on viimeistellyt 99 pistettä. Kaikkiaan vyöllä on 638 ottelua runkosarjassa ja 70 pudotuspeleissä.

Kaudella 2021-22 MacKinnon kuului Avalanchen mestarijoukkueen avainpelaajiin ja toimi ykkösketjun keskushyökkääjänä. Stanley Cupin lisäksi hänen palkintokaapistaan löytyvät muun muassa NHL:n parhaan tulokkaan Calder Trophy (2014) ja herrasmiespelaajan Lady Byng Trophy (2020).