NHL:n kesän 5 rahakkainta siirtoa

Kesä oli tutusti riehakasta aikaa jääkiekon NHL:n siirtomarkkinoilla.

Pelaajakauppoja ja vapaiden agenttien kiinnityksiä nähtiin valtavat määrät. Kaupat käynnistyivät jo ennen kesäkuun puoliväliä, kun taas vapaiden pelaajien markkinat avautuivat 13. heinäkuuta.

Siirrot.com listaa seuraavassa kesän viisi rahakkainta siirtoa. Mukaan on laskettu niin pelaajakaupat kuin sellaiset vapaiden pelaajien sopimukset, joihin liittyy seuran vaihtuminen. Saman seuran kanssa tehtyjä jatkosopimuksia ei ole otettu huomioon.

5. Nazem Kadri

Hyökkääjä pelasi elämänsä kauden Colorado Avalanchessa ja oli voittamassa Stanley Cup -mestaruutta. Avalanchen tähtikatraassa ei ollut palkkakaton vuoksi tilaa hyökkääjän tuntuvalle sopimukselle, joten Kadri teki sopimuksen Calgary Flamesin kanssa vapaana agenttina. Seitsemänvuotisen sopimuksen palkkakattorasite on 7 miljoonaa dollaria.

4. Kevin Fiala

Minnesota Wild kauppasi Fialan Los Angeles Kingsiin kesäkuun lopussa. Heti perään Fiala teki Kingsin kanssa sopimuksen, joka takaa hänelle keskimäärin 7,88 miljoonan dollarin suuruisen vuosipalkan seitsemän vuoden ajan. Sveitsiläishyökkääjä Fiala kirjautti viime kaudella ennätystehonsa 33+52=85.

3. Brent Burns

San Jose Sharksissa päättyi Burns-aikakausi, kun tehopuolustaja kaupattiin Carolina Hurricanesiin. Kokeneen pakin sopimus (palkkakattorasite 8 miljoonaa dollaria) kestää kesään 2025 asti. Burns on nakuttanut tuotteliaimmalla kaudellaan 83 tehopistettä, ja NHL:n parhaan puolustajan palkinto Norris Trophy tuli vuonna 2017.

2. Matthew Tkachuk

Railakas hyökkääjä esitti tyylilleen sopivan ulostulon ja ilmoitti Flamesille olevansa haluton sitoutumaan seuraan pitkäkestoisesti. Calgaryssa vedettiin johtopäätökset välittömästi, värkättiin pelaajalle tuhti sopimus (palkkakattorasite 9,5 miljoonaa) ja treidattiin koko paketti Florida Panthersiin. Tkachuk villitsi viime kaudella yleisöä 104 tehopisteen edestä ja kuului kauden ilmiöihin.

1. Johnny Gaudreau

Calgarysta toisaalle suuntaa myös Gaudreau, joka teki vapaana pelaajana sopimuksen GM Jarmo Kekäläisen johtaman Columbus Blue Jacketsin kanssa. Seitsemänvuotinen pahvi tietää 29-vuotiaalle taitohyökkääjälle 9,75 miljoonan suuruista keskimääräistä vuosipalkkaa (palkkakattorasite on sama). Viime kaudella ”Johnny Hockey” paransi kausikohtaista tehopiste-ennätystään peräti 16 pinnalla ja kokosi tehot 40+75=115.