Oettinger teki 12 miljoonan NHL-sopimuksen

Jääkiekon NHL:ssä Jake Oettinger on tehnyt jatkosopimuksen Dallas Starsin kanssa.

Stars vahvisti sopimuksen syntymisen torstaina. Maalivahdin sopimuksella on mittaa kolme vuotta ja arvoa 12 miljoonaa dollaria.

Oettinger, joka oli rajoitettu vapaa agentti, on pelannut kaikkiaan 77 runkosarjaottelussa. Hänen päästettyjen maalien ottelukohtainen keskiarvonsa on 2,46 ja torjuntaprosenttinsa 91,3. Stanley Cupin pudotuspeleistä on kokemusta yhdeksän kamppailun verran.

Starsin GM Jim Nill on vakuuttunut siitä, miten Oettinger nousi viime kaudella kolmosmaalivahdin roolista joukkueen ykköseksi.

– Jaken suoritukset puhuivat puolestaan. Hänen fysiikkansa ja läsnäolonsa ovat eliittitasoa. Lisäksi hän on tiukoissa tilanteissa ilmiömäisen vahva henkisesti. Jake on itsevarma luonne, ja hän on noussut yhdeksi johtajista kopissamme, Nill sanoo NHL:n virallisessa mediassa.

Starsilla alkaa olla paketti kasassa, joukosta tosin puuttuu vielä hyökkääjä Jason Robertson. Robertson oli viime kaudella Dallasin paras maalintekijä 41 osumallaan. Hän on rajoitettu vapaa agentti, joten sopimuksen syntyminen lienee vain ajan kysymys.

Montreal Canadiens: Canadiens ja hyökkääjä Kirby Dach valmistelevat jatkosopimusta, uutisoi kanadalaismedia Sportsnet. Dach, joka oli vuoden 2019 NHL Draftin kolmosnimi Jack Hughesin ja Kaapo Kakon jälkeen, hankittiin Montrealiin Chicago Blackhawksista kesällä.

Anaheim Ducks: Puolustaja Dimitri Kulikov siirtyy Minnesota Wildista Etelä-Kaliforniaan.