Tuchel sai potkut Chelseasta: 5 ehdokasta seuraavaksi manageriksi

Mannerlaatat liikkuivat taas jalkapallon Englannin Valioliigassa keskiviikkona, kun Chelsea kertoi irtisanoneensa Thomas Tuchelin managerin tehtävästä.

Tuchel luotsasi Chelsean Mestarien liigan voittoon vain runsas vuosi sitten, joten päätös tuntuu varsin dramaattiselta.

Toisaalta näyttää selvältä, ettei Tuchel ole tullut toimeen seuran uusien omistajien (Todd Boehly ja kumppanit) ja uusiutuneen pelaajiston kanssa riittävän hyvin. Chelsea hankki siirtoikkunan aikana uusia pelaajia yli 200 miljoonan euron arvosta.

– Nyt on oikea aika muutokselle. Teemme ahkerasti töitä seuran edistämiseksi. Seura on kiitollinen Thomasille ja hänen tiimilleen heidän tekemästään työstä. Thomasilla on paikkansa Chelsean historiassa, seura ilmoitti tiedotteessaan.

Graham Potter on suurin ehdokas Chelsean seuraavaksi manageriksi. Hän on tehnyt erinomaista työtä Brightonin luotsina. Valioliigan tuoreella kaudella Brighton on upeasti neljäntenä.

Koska kyseessä on yksi maailman valovoimaisimmista seuroista, myös managerikandidaattien lista on vakuuttava. Potterin lisäksi Chelseaan on yhdistetty esimerkiksi Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane, Brendan Rodgers ja Roberto Mancini.

Chelsea jatkaa kauttaan lauantaina paikallisottelulla Fulhamia vastaan. Kamppailu sujunee väliaikaisvalmennuksen voimin.