Barzal teki rahakkaan ja maksimimittaisen NHL-sopimuksen

Jääkiekon NHL:ssä pelaava New York Islanders ja hyökkääjä Mathew Barzal ovat päässeet yksimielisyyteen jatkosopimuksesta.

Islanders tiedotti tiistaina, että Barzalin kanssa oli tehty maksimimittainen, kahdeksan vuoden jatkosopimus.

Seura ei kertonut kontrahdin rahallisista yksityiskohdista, mutta mediatietojen mukaan (mm. CapFriendly) kokonaisarvo on 73,2 miljoonaa dollaria. Barzalin palkkakattorasitteeksi tulee 9,15 miljoonaa dollaria.

Jatkosopimus astuu voimaan vuoden kuluttua, koska Barzalin nykyistä sopimusta on vielä jäljellä.

Taitava keskushyökkääjä Barzal, 25, on kuulunut Islandersin tähtipelaajiin vuosien ajan, mutta viime kausi meni häneltä omaa tasoa heikommin – niin kuin koko joukkueelta.

Alkavaksi NHL-kaudeksi Islanders saa uuden valmentajan, Lane Lambertin, ja Long Islandilla ollaan taas valmiita menestymään.

– Tässä joukkueessa on voittamisen mentaliteetti, Barzal sanoi NHL:n virallisessa mediassa.

– Olen varma, että tämä ryhmä palaa tasolleen. Joukkue on täynnä kilpailuhenkisiä miehiä, jotka haluavat voittaa otteluita ja taistella Stanley Cupin mestaruudesta joka vuosi, hyökkääjä lisäsi.

Barzal on pelannut NHL-väreissä 362 ottelua runkosarjassa ja 49 pudotuspeleissä. Parhaalla kaudellaan hän on kirjauttanut 85 tehopistettä.

Anaheim Ducks: Puolustaja Olli Juolevi läpäisi waiver-listan. Oikeuksien palattua Ducksille seura lähetti Juolevin farmijoukkueeseensa San Diego Gullsiin.

Vancouver Canucks: Puolustaja Danny DeKeyserin koesopimus ei johtanut varsinaiseen NHL-sopimukseen.

Montreal Canadiens: Hyökkääjä Owen Beck, 18, teki ensimmäisen NHL-sopimuksensa. Canadiens varasi Beckin kesän 2022 NHL Draftissa numerolla 33.