Lambert teki ensimmäisen NHL-sopimuksensa

Jääkiekon NHL:ssä pelaava Winnipeg Jets on kiinnittänyt suomalaispelaaja Brad Lambertin kolmen vuoden mittaiseen sopimukseen.

Hyökkääjä Lambertille NHL-sopimus on uran ensimmäinen. Jets varasi hänet kesän 2022 NHL Draftissa ensimmäisellä kierroksella, numerolla 30.

Sopimuksen keskimääräinen vuosiarvo NHL:ssä on 1,2 miljoonaa dollaria.

Kautensa Lambert aloittaa kuitenkin AHL:n Manitoba Moosessa. NHL-ryhmän harjoitusotteluissa Lambert esiintyi kolme kertaa ja kokosi tehopisteet 1+1.

Kanadalaissukuinen Lambert, 18, on pelannut Liigaa Lahden Pelicansissa, HIFK:ssa ja JYPissä. Lisäksi hän on tuttu pelaaja Suomen nuorisomaajoukkueista.

Columbus Blue Jackets: Maalitykki Patrik Laine joutunee sivuun tositoimista. Hän jätti keskiviikkoisen ottelun kesken ylävartalovamman vuoksi. Heti ottelun jälkeen vamman vakavuus ei ollut tiedossa.

– Minulla ei ole vielä mitään päivitystä hänen tilanteestaan. En nähnyt, mitä tapahtui, täytyy katsoa se vielä videolta. Turhautuminen olisi tunteiden tuhlaamista, mutta totta kai tämä on pettymys, Larsen sanoi NHL:n virallisessa mediassa.

Arizona Coyotes: Suomalaishyökkääjä Matias Maccelli lähetettiin farmiin.

Boston Bruins: Kokenut puolustaja Anton Strålman teki vuoden mittaisen sopimuksen Bruinsin kanssa. Ruotsalainen on pelannut pudotuspelit mukaan lukien yli tuhat NHL-kamppailua.