Oilers nosti Niemeläisen ylös – ”Arvokas tekijä”

Jääkiekon NHL:ssä Edmonton Oilersin organisaatioon kuuluva puolustaja Markus Niemeläinen sai kutsun Oilersin NHL-miehistöön.

Niemeläinen esiintyi NHL-harjoitusleirillä hyvin, mutta paikkaa edustusjoukkueeseen ei irronnut heti kauden alussa. Pakki avasi kautensa AHL:n Bakersfield Condorsissa.

Tällä viikolla kuului kuitenkin kutsu ylös. Niemeläinen on kookas kaveri, mutta Oilersin päävalmentaja Jay Woodcroft osaa arvostaa myös pelaajan liikkuvuutta.

– Hänellä on loistava ajoitus kentällä, ja hän on niin erinomainen luistelija. Kun yhdistää hyvän ajoituksen ja luistelun, se tekee hänestä vaarallisen. Hän on arvokas tekijä meidän puolustuksessamme, Woodcroft sanoi NHL:n virallisessa mediassa.

Niemeläinen teki kausidebyyttinsä kamppailussa Buffalo Sabresia vastaan. Jääaika jäi vielä alle seitsemään minuuttiin. Oilers hävisi kotonaan 2-4.

Toronto Maple Leafs: NHL-ryhmässä pistäytynyt puolustaja Axel Rindell, 22, lähetettiin farmiin. Hän ei ole vielä debytoinut NHL:ssä.

Colorado Avalanche: Kapteeni Gabriel Landeskog on sivussa noin 12 viikkoa. Hän kävi polven tähystysleikkauksessa. Ruotsalaishyökkääjä missasi viime kaudellakin paljon otteluita loukkaantumisen takia. Jayson Megna nostettiin farmista.

Florida Panthers: Pitkäaikainen luottopuolustaja Aaron Ekblad joutui sairauslomalle alavartalovamman vuoksi. Paluuaikataulua ei vielä ole, mutta aivan pian häntä ei saada takaisin jäälle.

Philadelphia Flyers: Hyökkääjä Lukas Sedlak napattiin waiver-listalta. Listalle hänet oli asettanut Colorado.