Välimäellä vaihtuu NHL-joukkue

Jääkiekon NHL:ssä Juuso Välimäen seura vaihtuu.

Lauantaina Calgary Flames asetti Välimäen NHL:n waiver-listalle. Näin ollen muilla seuroilla oli 24 tunnin ajan mahdollisuus ottaa pelaaja vahvuuteensa ilman siirtokompensaatiota.

Arizona Coyotes käytti mahdollisuuden hyväkseen ja sai Välimäen rosteriinsa.

Suomalaispuolustaja joutui Calgaryssa vaikeaan välikäteen, sillä Flamesilla on laadukas joukkue, ja palkkakattopaineet ovat suuret.

Välimäen sopimusta on kaksi kautta jäljellä. Hänen palkkakattorasitteensa on kykyihin nähden varsin kohtuullinen 1,55 miljoonaa dollaria.

Syksyllä 2018 Välimäki yllätti ja nappasi 20-vuotiaana paikan Flamesin NHL-miehistöstä.

– Kun harjoitusotteluissa tuli paljon minuutteja, pääsin peliin kiinni ja totuin pelin vauhtiin. Sitä kautta pystyin rakentamaan koko ajan vaan parempaa ja parempaa, Välimäki kommentoi East Side Medialle tuolloin.

– Sitten GM Brad Treliving pyysi ylös huoneeseensa. Hän sanoi: ”Olet pelannut niin hyvin, että onneksi olkoon, jäät tänne.” Siinä se tunne joukkueeseen pääsemisestä sitten iski.

Loukkaantumiset ovat haitanneet Välimäen NHL-uraa. Hänellä on Flamesista 82 ottelua runkosarjasta ja kaksi pudotuspeleistä. Coyotesissa vastuuta on luvassa, sillä joukkue kuuluu materiaaliltaan NHL:n ohkaisimpiin.

Edmonton Oilers lähetti puolustaja Markus Niemeläisen AHL-farmiin ainakin toistaiseksi. Suomalaispakki on esiintynyt harjoituskaudella positiivisesti, joten hänellä on hyvät mahdollisuudet saada kutsu ylös.

Toronto Maple Leafs puolestaan komensi puolustaja Mikko Kokkosen farmijoukkueeseensa.