Kolminkertainen Stanley Cup -voittaja Hjalmarsson siirtyy Ruotsiin

Jääkiekon NHL:ssä esiintyneet veteraanit Niklas Hjalmarsson ja Loui Eriksson siirtyvät Ruotsin liigaan SHL:ään.

Kaksikosta nimekkäämpi on puolustaja Hjalmarsson, joka siirtyy HV71-joukkueeseen.

Hjalmarsson oli voittamassa Stanley Cupia kolme kertaa. Hän kuului Chicago Blackhawksin ”minidynastiaan”, joka nosti pyttyä vuosina 2010, 2013 ja 2015. Viime kaudet Hjalmarsson edusti Arizona Coyotesia.

– Hjalmarsson allekirjoitti loppukauden kattavan sopimuksen. Hän on harjoitellut joukkueen kanssa 24. lokakuuta alkaen, HV71 kertoo tiedotteessaan.

– Niklas, joka on yksi Ruotsin jääkiekkohistorian meritoituneimmista pelaajista, tekee paluun jäälle 24. marraskuuta vierasottelussa Skellefteåta vastaan, seura täsmensi.

Eriksson siirtyy puolestaan Frölundan joukkueeseen.

– Tästä tulee siistiä. Frölundassa kaikki alkoi. Olen aina sanonut, että jos terveys sallii, päätän urani Frölundassa, totesi Eriksson.

Eriksson tuli tunnetuksi pätevänä hyökkääjänä NHL:ssä. Hän esiintyi yli tuhannessa ottelussa ja teki parhaalla kaudellaan 73 tehopistettä. Hjalmarssonin tapaan Coyotes jäi hänen viimeiseksi NHL-seurakseen.

Florida Panthers: Aleksi Heponiemi lähetettiin farmiin. Suomalaishyökkääjä pelasi ylhäällä kaksi ottelua ja sai yhden syöttöpisteen.

Seattle Kraken: Maalivahti Magnus Hellberg napatiin waiver-listalta Seattleen. Samalla Kraken lähetti maalivahti Joey Daccordin AHL:ään.