Sportsnet: Puljujärvi ei saa enää jatkosopimusta

Jääkiekon NHL-hyökkääjä Jesse Puljujärven aika Edmonton Oilersissa on käymässä vähiin.

Puljujärvi on tehnyt tällä kaudella kelvollista työtä alaketjuissa, mutta suurempaan rooliin päästyään hän ei ole saanut tehoja aikaan.

Kun takana on 13 ottelua, Puljujärvellä on koossa pisteet 1+1.

Kesällä Oilers teki suomalaishyökkääjän kanssa lyhyen ja kohtuuhintaisen sopimuksen, jonka päätarkoitus oli tehdä pelaajasta mahdollisimman helposti myytävä. Paras vaihtoehto sekä pelaajan että seuran kannalta olisi se, että Puljujärvi saisi onnistumisia, jotta jokin muu seura olisi halukas hankkimaan hänet hyvällä vastikkeella.

Jesse Puljujärvi varattiin NHL Draftissa 2016 neljäntenä pelaajana, mikä on syy sille, ettei Oilers halua luopua hänestä halvalla. Jos jokin seura tarjoaisi vastikkeeksi esimerkiksi toisen kierroksen varausvuoroa, suomalaishyökkääjä saattaisi hyvinkin olla kaupan.

Nähdyillä tehoilla mikään seura ei hevin luovu toisen kierroksen varauksesta vaihdossa Puljujärveen. Kanadalaismedia Sportsnetin asiantuntijatoimittaja Mark Spector tunnetaan suomalaissympatioistaan, mutta hänkin näyttää menettäneen uskonsa ”Puljuun”.

– Puljujärvellä on surkea laukausmäärä (19) ja teholukema -6. Hänelle ei enää anneta jatkosopimusta. Vapaiden pelaajien markkinoilta hän voi saada miljoonan dollarin sopimuksen – korkeintaan, Spector kirjoitti artikkelissaan.

Puljujärvi liittyi Oilersiin ensimmäisen kerran syksyllä 2016. Välillä hän haki vauhtia AHL:n Bakersfield Condorsista ja Liigan Oulun Kärpistä. NHL:ssä Puljujärvi on tehnyt 100 tehopistettä runkosarjassa ja 5 pudotuspeleissä.

Vaikka Puljujärvi ei ole pystynyt vastaamaan takavuosien korkeisiin odotuksiin, häneen on kohdistunut kiinnostusta muilta NHL-seuroilta – ei kuitenkaan niin paljon kuin Oilers on odottanut.

Jos suomalaisen esitykset eivät edisty kuin taikaiskusta, hänen kaudestaan voi tulla surullinen. Ellei kauppoja synny ennen siirtoajan loppua (takaraja on 3. maaliskuuta), Puljujärvi voi joutua viettämään kevään katsomossa tai AHL:ssä.