NBA-ikoni Steve Nash sai potkut

Koripallon NBA-seura Brooklyn Nets irtisanoi Steve Nashin päävalmentajan tehtävästä.

Netsin tuloskunto ei vastannut odotuksia NBA:n alkukaudella. Keskiviikkona pelattujen otteluiden jälkeen Netsillä oli kaksi voittoa ja kuusi tappiota.

Nets etsii uutta päävalmentajaa.

Brooklynin NBA-seuran GM Sean Marks myöntää, ettei Nashin asema ollut ongelmaton.

– Haluamme kiittää Steveä kaikesta siitä, mitä hän toi organisaatioomme runsaan kahden vuoden aikana, Marks sanoi Netsin tiedotteessa.

– Stevellä on ollut monia yllättäviä haasteita, mutta hän osoitti johtajuutta, kärsivällisyyttä ja nöyryyttä. Minulle itselleni tämä oli äärimmäisen vaikea päätös. Toisaalta seurajohto tuli johtopäätökseen, että nyt tarvitaan muutos, tähdensi Marks.

Johtoportaaseen kuuluva Joe Tsai tahtoo muistella Nashin aikakautta hyvällä.

– Hän ei ujostele haasteita. Kunnioitukseni häntä kohtaan vain kasvoi hänen Brooklyn-aikanaan. Aloitimme taipaleemme työtovereina ja lopetamme sen ystävinä, vakuutteli Tsai.

Netsin johtohenkilöt eivät erittele tiedotteessa, mihin ”haasteisiin” he viittaavat. On silti selvää, etteivät haasteet olleet ainoastaan urheilullisia.

Netsin vahvuuteen kuuluu supertähtiä kuten Kevin Durant ja Kyrie Irving. Temperamenttiset ja omapäiset urheilijat eivät aina olleet samoilla linjoilla Nashin kanssa.

Ennen valmentaja-aikaansa Nash teki vakuuttavan pelaajauran. Nash kutsuttiin koripallon Hall of Famen jäseneksi vuonna 2018.