Patrik Laineen NHL-siirrot

Hyökkääjä Patrik Laine edustaa Montreal Canadiensia jääkiekon NHL:ssä.

Voimassa olevan NHL-sopimuksensa Laine solmi 22. heinäkuuta 2022. Sopimus kestää kauden 2025-26 loppuun ja se oikeuttaa pelaajan keskimäärin 8,7 miljoonan dollarin suuruiseen vuosipalkkaan.

Patrik Laine (s. 19.4.1998) pelasi ennen NHL-uraansa Liigaa Tampereen Tapparassa. Winnipeg Jets varasi hänet vuoden 2016 NHL Draftin toisena pelaajana. Ennen häntä kuulutettiin vain Auston Matthewsin (Toronto Maple Leafs) nimi.

Vuoden 2016 varaustilaisuus oli suomalaisvahva, sillä kärkipäässä menivät myös Jesse Puljujärvi (neljäs, Edmonton Oilers) ja Olli Juolevi (viides, Vancouver Canucks).

Laine debytoi NHL:ssä vuonna 2016

Laine allekirjoitti ensimmäisen, kolmen vuoden mittaisen NHL-sopimuksensa heinäkuussa 2016. Hän lähti NHL:ään heti ja nousi suureksi tähdeksi. Laine viimeisteli tulokaskaudellaan 36 maalia.

– Ei oikein mihinkään pysty lähtemään niin, ettei tunnistettaisi, Laine kertoi Winnipeg-ajastaan East Side Median haastattelussa.

– Tykkään olla aika paljon kotosalla, enkä hirveästi pyöri missään. Toisaalta on ihan kiva, että ihmiset tykkäävät ja ihmisiä kiinnostaa. Mutta pyrin välttelemään julkisia tilanteita, jos vaan on mahdollista, hän sanoi.

Syyskuussa 2019 syntyi Laineen toinen NHL-sopimus (kaksi vuotta ja 13,5 miljoonaa dollaria).

Ennen toisen sopimuksen umpeutumista, 23. tammikuuta 2021, Jets kauppasi Laineen ja Jack Roslovicin Columbus Blue Jacketsiin. Jets sai kaupassa Pierre-Luc Dubois’n, joka oli niin ikään vuoden 2016 kärkivarauksia.

General manager Jarmo Kekäläisen johtama Blue Jackets kiinnitti Laineen vuoden mittaiseen ja 7,5 miljoonan dollarin arvoiseen jatkosopimukseen heinäkuussa 2021. Vuotta myöhemmin seurasi Laineen uran neljäs NHL-sopimus.

Canadiens tiedotti 19. elokuuta 2024 hankkineensa Laineen Blue Jacketsista. Montreal sai kaupassa myös toisen kierroksen varausvuoron vuoden 2026 NHL Draftiin, kun taas Blue Jackets sai vastikkeeksi puolustaja Jordan Harrisin.

– En halua palata jäälle 30 maalin tekijänä, vaan haluan tehdä 40 tai 50 maalia. Se on onnistunut aikaisemminkin, eikä suinkaan vahingossa. Se (maalien tekeminen) ei ole kuitenkaan kaikki kaikessa. Teen mitä tahansa, jotta voin antaa panokseni Canadiensille ja auttaa sitä voittamaan, Laine sanoi NHL:n virallisessa mediassa Canadiens-siirron varmistuttua.