Southgaten jatkaminen epävarmaa – 5 seuraajaehdokasta

Gareth Southgaten jatkaminen Englannin jalkapallomaajoukkueen managerina on epävarmaa.

Southgate nimitettiin toimeen vuoden 2016 EM-kisojen pettymyksen jälkeen. Hänen aikakaudellaan Englanti nousi nopeasti aivan uudelle tasolle.

Englanti on saavuttanut Southgaten alaisuudessa muun muassa EM-hopeaa, UEFA Nations Leaguen pronssia ja MM-välieräpaikan.

Jalkapallon vuoden 2022 MM-kisoissa Englanti ei ollut aivan parhaimmillaan, ja noutaja tuli Ranskan hahmossa puolivälierissä. Ranska voitti maalein 2-1.

Southgate ei ole sanonut vielä mitään varmaa jatkamisestaan Englannin peräsimessä. Se on kiihdyttänyt keskustelua hänen seuraajastaan.

Englannin jalkapalloliitto FA on luottanut aiemmin ulkomaalaisiinkin managereihin, ja nyt kuumimmaksi ehdokkaaksi on noussut argentiinalainen Mauricio Pochettino. Pochettino tuntee englantilaisen jalkapalloilun, onhan hän valmentanut Valioliigassa.

Myös Thomas Tuchel on kuuma nimi. Chelsean luotsina vakuuttavaa työtä tehnyt saksalainen korvattiin Länsi-Lontoossa syksyllä Graham Potterilla. Myös Potteria pidetään ehdokkaana Southgaten seuraajaksi.

Viiden kuumimman ehdokkaan joukon täydentävät Brendan Rodgers ja Eddie Howe.

Vaikka putoaminen MM-kultajahdista otti koville, Southgate ei heittänyt kirvestä kaivoon.

– Tunne on todella outo, ja onhan turnauksen loppuminen aina rankkaa, Southgate sanoi Ranska-kamppailun jälkeen.

– Tähän oli valmistauduttu vuosien ajan, ja olimmekin lähellä haluamaamme suoritustasoa. Toki olisimme voineet saavuttaa enemmänkin. Harvaa ratkaisua tarvitsee katua, joten tunnetasolla kisat olivat melkoinen vuoristorata, luonnehti Southgate.

Gareth Southgate (s. 1970) oli maajoukkuetason pelaaja ennen ryhtymistään valmentajaksi.

Lähteet: FA, Daily Telegraph, Evening Standard, Daily Mirror, Daily Star