”Oilers ei todennäköisesti saa Puljujärvi-kaupassa hyvää vastiketta” – Sportsnet

NHL:n siirtotakaraja 2023 lähenee, mikä saattaa merkitä Jesse Puljujärvelle maisemanvaihdosta.

Edmonton Oilers on pyrkinyt luomaan Puljujärvelle mahdollisuuksia näyttää taitonsa ja siten herättää muiden NHL-joukkueiden kiinnostuksen. Vielä sopivaa vaihtokaupan tekijää ei ole ilmaantunut.

Kanadalainen urheilumedia Sportsnet uumoilee, ettei mahdollinen Puljujärvi-kauppa olisi Oilersille erityisen hyödyllinen.

– Jos Puljujärvi kaupataan, hänestä ei todennäköisesti saada kovin hyvää vastiketta, Sportsnet arvioi.

– Toisaalta palkkakaton alle avautuisi lisätilaa. Oilersille olisi kova paikka, jos Puljujärvi alkaisi loistaa jossakin toisessa joukkueessa, mutta Edmontonissa on nyt keskityttävä enemmän nykyhetkeen, media lisää.

Kesällä Oilers teki suomalaishyökkääjän kanssa lyhyen ja kohtuuhintaisen sopimuksen, jonka päätarkoitus oli tehdä pelaajasta mahdollisimman helposti myytävä.

Jesse Puljujärvi varattiin NHL Draftissa 2016 neljäntenä pelaajana, mikä on syy sille, ettei Oilers halua luopua hänestä halvalla. Jos jokin seura tarjoaisi vastikkeeksi esimerkiksi toisen kierroksen varausvuoroa, Oilers olisi todennäköisesti enemmän kuin tyytyväinen.

Puljujärvi liittyi Oilersiin ensimmäisen kerran syksyllä 2016. Välillä hän haki vauhtia AHL:n Bakersfield Condorsista ja Liigan Oulun Kärpistä. NHL:ssä Puljujärvi on tehnyt 107 tehopistettä runkosarjassa ja 5 pudotuspeleissä.

Vaikka Puljujärvi ei ole pystynyt vastaamaan takavuosien korkeisiin odotuksiin, häneen on kohdistunut kiinnostusta muilta NHL-seuroilta – ei kuitenkaan niin paljon kuin Oilers on odottanut.

Jos suomalaisen esitykset eivät edisty merkittävästi, hänen kaudestaan voi tulla surullinen. Ellei kauppoja synny ennen siirtoajan loppua (takaraja on 3. maaliskuuta), Puljujärvi voi joutua viettämään kevään katsomossa tai AHL:ssä.