Välimäki NHL-sopimukseen – ”Iso ja vahva kahden suunnan puolustaja”

Jääkiekon NHL:ssä Juuso Välimäki on tehnyt jatkosopimuksen Arizona Coyotesin kanssa.

Jatkosopimus on vuoden mittainen, mutta Coyotes ei tiedottanut pahvin taloudellisista yksityiskohdista. Mediatietojen mukaan uusi sopimus oikeuttaa suomalaispuolustajan miljoonan dollarin suuruiseen vuosipalkkaan.

– Juuso on isokokoinen ja vahva kahden suunnan puolustaja, joka on ollut loistava lisä takalinjoillemme, Arizonan GM Bill Armstrong sanoi NHL:n virallisella sivustolla.

Välimäki aloitti NHL-uransa Calgary Flamesissa. Lupaavan alun jälkeen rooli jäi pieneksi, ja hän siirtyi waiver-listan kautta Arizonaan lokakuussa 2022.

Vuonna 2018 Välimäki yllätti monet, muun muassa itsensä, raivaamalla tien Flamesin NHL-ryhmään juuri teini-iän ohitettuaan. Peli kulki, vaikka haasteet olivat suuret.

– Kyllä vauhti on se isoin asia NHL:ssä. Siihen olen tyytyväinen, että luistelu on kehittynyt, ja pysyn hyvin pelaamisessa mukana. Toisaalta jos tulee virhe, se kostautuu helposti. Kyllä sen huomaa, että nyt pelataan maailman parhaita vastaan, Välimäki sanoi East Side Medialle.

– Pitää pysyä aina keskustan puolella. Vastustajaa ei saa päästää keskelle. Siitä nämä kaverit osaavat kyllä tehdä maaleja. Kulmissa tulee vahvoja jätkiä vastaan, pitää olla kovana koko ajan, hän sanoi.

Tamperelaislähtöisellä Välimäellä, 24, on NHL:stä 126 ottelua ja tehopisteet 5+23=28.

Winnipeg Jets: Jets lähetti puolustaja Ville Heinolan farmiin. Heinolalla on tältä kaudelta 10 NHL-kamppailua ja yksi syöttöpiste.

Florida Panthers: Maalivahti Spencer Knight kuntoutuu. Panthers kutsui veskarin AHL:stä NHL-ryhmäänsä.