Määttä teki jatkosopimuksen Red Wingsin kanssa

Olli Määttä on tehnyt jatkosopimuksen jääkiekon NHL:ssä pelaavan Detroit Red Wingsin kanssa.

Määtän uudella sopimuksella on kaksi vuotta mittaa ja kuusi miljoonaa dollaria arvoa.

Pittsburgh Penguins varasi Määtän vuoden 2012 NHL Draftissa numerolla 22. Suomalaispuolustaja juhli Penguinsissa kaksi kertaa Stanley Cupin mestaruutta, vuosina 2016 ja 2017.

Penguinsin jälkeen Määttä pelasi Chicago Blackhawksissa ja Los Angeles Kingsissä, ja nyt hänellä on menossa ensimmäinen sesonki Red Wingsissä. Siirtospekulaatioiden kohteena oleminen on Määtälle tuttua.

– Aika vähille jää median seuraaminen, mutta ihan varmasti siellä on kaikennäköistä. Täytyy vaan jättää huhut ulkopuolelle ja olla miettimättä niitä, Määttä sanoi East Side Medialle.

Siirtopuheita liittyi Määttään nytkin, sillä hänen sopimuksensa oli loppumassa. NHL:n siirtotakaraja on tulossa vastaan 3. maaliskuuta.

Määttä ja Detroitin päävalmentaja Derek Lalonde ovat löytäneet yhteisen aaltopituuden. Lalonde sanoi hiljattain, että Määttä on ylittänyt hänen odotuksensa.

– Arvostan häntä pelaajana. Olen nähnyt hänet useissa joukkueissa, mutta nyt kun teen töitä hänen kanssaan päivittäin, olen huomannut, että hänellä on uskomaton työmoraali, Lalonde kertoi NHL:n virallisessa mediassa.

– Hän on ammattilainen, joka tulee harjoituksiin joka päivä. Hän ottaa toistot tosissaan, ja se näkyy hänen pelaamisessaan, valmentaja totesi.

Määttä on pelannut 584 ottelua NHL:n runkosarjassa ja 85 Stanley Cupin pudotuspeleissä.