NHL:n siirtotakaraja 2023: tärkeät suomalaisnimet

Vuonna 2023 jääkiekon NHL:ssä tulee pelaajasiirtojen takaraja vastaan perjantaina 3. maaliskuuta.

Siirrot.com nostaa nyt esiin takarajan kiinnostavat suomalaispelaajat.

Jesse Puljujärvi

Suomalaisnimistä ylivoimainen numero yksi. Edmonton Oilers on tehnyt kaikkensa, jotta Jesse Puljujärvellä olisi mahdollisuus antaa näyttöjä ja tehdä itsestään kaupattava. Jälki ei ole kuitenkaan ollut hurrattavaa.

Siirtotakaraja 2023 on käytännössä Oilersin viimeinen tilaisuus saada jokin vastike vuoden 2016 ykkösvarauksestaan. Jos siirtoa ei nyt tule, Puljujärvelle tuskin tarjotaan edes muodollista jatkosopimusta kesällä. Näin hänestä tulisi rajoittamaton vapaa agentti.

Päivitys 28.2.: Oilers kauppasi Puljujärven Carolina Hurricanesiin ja sai vaihdossa Patrik Puistolan.

Niko Mikkola

Varsinkin jos pudotuspelipaikka karkaa St. Louis Bluesilta lopullisesti, suomalaispuolustajasta voi tulla kauppatavaraa. Mikkola on saanut välillä suurtakin vastuuta, mutta hänen vahvuutensa piilevät fysiikassa ja riittävän laadukkaassa peruspelaamisessa. Erinomainen syvyysvalinta jonkin pudotuspelijoukkueen alakertaan.

Päivitys 10.2: Blues kauppasi Mikkolan New York Rangersiin.

Joonas Korpisalo

Elvis Merzlikins lienee maalivahti, johon Columbus Blue Jackets luottaa eniten. Tänä keväänä pudotuspeleistä ei ole vaaraa, joten Korpisalon kauppaaminen toisaalle on hyvinkin mahdollinen.

Korpisalo lähenee parhaita pelivuosiaan, ja jos paikat kestävät, hänellä on kaikki avut nousta ykkösmaalivahdiksi – mahdollisesti muualla kuin Blue Jacketsissa.

Päivitys 28.2.: Blue Jackets kauppasi Korpisalon Los Angeles Kingsiin.

Erik Haula

Paljon on NHL-tarinoita siitä, miten kaupat kohdistuvat aina uudelleen samaan pelaajaan. Sellainen on Haula.

Monikäyttöinen ja tunnollisesti töitä tekevä New Jersey Devilsin hyökkääjä on taas pelannut itsensä houkuttelevaan asemaan. Kohtuuhintainen hyökkääjä, jonka hankkiva joukkue tietää, mitä saa.

Joel Kiviranta

Kiviranta tuli NHL-kuvioihin näyttävästi, mutta sittemmin meno on hiljentynyt tuntuvasti. Dallas Stars tekee varmasti peliliikkeitä pudotuspelejä silmällä pitäen, ja niiden myötä 26-vuotias suomalaishyökkääjä saattaa löytää itsensä uudesta joukkueesta maaliskuussa.

Antti Raanta

Raannan ja Carolina Hurricanesin välinen sopimus on umpeutumassa, ja ykkösmaalivahti Frederik Andersen kuntoutuu. Canes tarvitsee pudotuspeleihin tietysti hyvän varaveskarin, mutta sen roolin voisi kantaa myös nuori Pjotr Kotshetkov.

Antti Raannalla on vielä sen verran pelivuosia jäljellä, että hän varmasti janoaa edelleen ykköstorjujan postia.

Olli Määttä

Detroit Red Wings on osoittanut uuden tulemisen merkkejä, mutta pudotuspeliviiva on jäämässä liian kauas. Määttä on tehnyt varmaa, joskaan ei loistokasta työtä. Kaksinkertaiselle Stanley Cup -voittajalle löytyy aina kysyntää, ja palkkakattorasitekin on kohtuullinen.

Päivitys 15.2: Määttä teki jatkosopimuksen Red Wingsin kanssa.