NHL:n siirtotakaraja 2023: kuumimmat pelaajanimet

Vuonna 2023 jääkiekon NHL:ssä tulee pelaajasiirtojen takaraja vastaan perjantaina 3. maaliskuuta.

Siirrot.com nostaa nyt esiin takarajan kiinnostavat pelaajat.

Patrick Kane

Hyökkääjä pystyy esittämään temppuja, jollaisia nähdään tavallisesti vain videopeleissä. Chicago Blackhawksin taitopelaaja ja kolminkertainen Stanley Cup -voittaja on siirtokevään suurin nimi, ja seuran vaihtumisen pitäisi olla vain ajan kysymys.

Ainakin Toronto Maple Leafs ja Buffalo Sabres ovat potentiaalisia uusia osoitteita Kanelle. Jos pudotuspelijuna näyttää karkaavaan Sabresilta, seura pudonnee Kane-kisasta pois. Pelaajan palkkakattorasite on sen verran korkea, että ilman raisua jumppaamista hän ei mahdu minkään playoffjoukkueen konseptiin.

Päivitys 28.2.: Blackhawks kauppasi Kanen Rangersiin.

Jesse Puljujärvi

Suomalaisnimistä ylivoimainen numero yksi. Edmonton Oilers on tehnyt kaikkensa, jotta Jesse Puljujärvellä olisi mahdollisuus antaa näyttöjä ja tehdä itsestään kaupattava. Jälki ei ole kuitenkaan ollut hurrattavaa.

Siirtotakaraja 2023 on käytännössä Oilersin viimeinen tilaisuus saada jokin vastike vuoden 2016 ykkösvarauksestaan. Carolina Hurricanes on ollut kiinnostunut, ja suomalaisvahva joukkue olisikin Puljulle paras mahdollinen vaihtoehto.

Jos siirtoa ei nyt tule, Puljujärvelle tuskin tarjotaan edes muodollista jatkosopimusta kesällä. Näin hänestä tulisi rajoittamaton vapaa agentti.

Päivitys 28.2.: Oilers kauppasi Puljujärven Hurricanesiin ja sai vaihdossa Patrik Puistolan.

Jakob Chychrun

Puolustajan nimi on ollut enemmän esillä siirtohuhuissa kuin otteluraporteissa. Chychrun on pyörinyt spekulaatioissa ikuisuudelta tuntuvan ajan, mutta Arizona Coyotes ei ole saanut värkättyä riittävän hyvää diiliä. Vaikka pelaaja on ollut välillä syrjässä ”siirtoon liittyvistä syistä”, ei tarvitse ihmetellä, jos kaveri on Coyotesin miehiä vielä 4. maaliskuutakin.

Päivitys 1.3.: Coyotes kauppasi Chychrunin Ottawa Senatorsiin.

Timo Meier

GM Mike Grier alleviivasi viime vuonna työssä aloittaessaan, ettei San Jose Sharks ole lähtemässä jälleenrakennukseen. Jos Meier kaupataan, Grier saa pyörtää lausumansa.

Meier on loistava maalintekijä ja hänellä on rutkasti tulevaisuusarvoakin, joten Sharksin on mahdollisessa kaupassa saatava vastikkeeksi todella mehevä paketti pelaajia ja/tai varausvuoroja. Niiden avulla voidaan alkaa miettiä uutta strategiaa menestyksen palauttamiseksi Piilaaksoon.

Päivitys 26.2.: Sharks kauppasi Meierin New Jersey Devilsiin.

Joonas Korpisalo

Elvis Merzlikins lienee maalivahti, johon Columbus Blue Jackets luottaa eniten. Tänä keväänä pudotuspeleistä ei ole vaaraa, joten Korpisalon kauppaaminen toisaalle on hyvinkin mahdollinen.

Korpisalo lähenee parhaita pelivuosiaan, ja jos paikat kestävät, hänellä on kaikki avut nousta ykkösmaalivahdiksi – mahdollisesti muualla kuin Blue Jacketsissa.

Päivitys 28.2.: Blue Jackets kauppasi Korpisalon Los Angeles Kingsiin.

Erik Karlsson

Moni tiesi kauden alla, että Karlssonin vaikeat vuodet ovat takana, mutta harva osasi odottaa, kuinka loistokkaan comebackin Sharksin taitopuolustaja tekee. Palkkakattorasite on muhkea, joten San Josen on hoidettava paksu viipale pelaajan liksoista, jotta kauppa onnistuu.

Edmonton Oilersia kiinnostaa, mutta onko pisteitä linkoava pakki se, mitä joukkueen alakerrassa eniten tarvitaan?

Ryan O’Reilly

Siirtotakarajan väkevä jokerikortti. O’Reilly on vasta palannut St. Louis Bluesin kokoonpanoon, joten aivan sataprosenttista käsitystä hänen iskukyvystään ei ole. Kun muistellaan hyökkääjän esityksiä neljän kevään takaa, huima potentiaali varmasti palaa monen seurajohtajan mieleen.

Päivitys 17.2.: Blues kauppasi O’Reillyn Torontoon.