Patrick Kanella yksi NHL-siirtovaihtoehto vähemmän

Patrick Kane on NHL:n siirtotakarajan kuumin pelaajanimi, mutta potentiaalisten uusien osoitteiden luettelo taitaa nyt olla yhtä lyhyempi.

Taitohyökkääjä Kane oli yhdistetty vahvasti Toronto Maple Leafsiin. Toronto teki kuitenkin vaihtoehtoisen ratkaisun ja hankki hyökkäykseensä Ryan O’Reillyn. Kane ja O’Reilly ovat toki erityyppiset pelaajat, mutta palkkakattosyistä Toronton suuret hankinnat on todennäköisesti nyt nähty.

Kanen Chicago Blackhawks ja Toronto kohtasivat sopivasti sunnuntaina. Kane antoi jälleen mahtavan työnäytteen ja iski hattutempun Maple Leafsin verkkoon.

Ottelun jälkeen Kane kommentoi siirtospekulaatioita.

– Tällaista tämä on. Ei tähän tilanteeseen voi oikein vaikuttaa. Minullahan on siirron estävä pykälä sopimuksessa. Keskusteluja on käyty melkein päivittäin viime viikkojen aikana, Kane kertoi.

– Se (siirtyminen Torontoon) ei taida olla enää vaihtoehto. Paljon on raportteja (mediassa), eivätkä ne kaikki ole tosia. Täytyy olla varovainen juttujen suhteen, opasti Kane.

Jääkiekon NHL:ssä Kane on edustanut vain Chicagoa. Hän on tehnyt 1 221 tehopistettä runkosarjassa ja 132 pudotuspeleissä. Stanley Cupia hän on nostanut Blackhawksin väreissä kolme kertaa.

Kanen siirtymisen pitäisi olla selviö, sillä hänen sopimuksensa loppuu tähän kauteen, ja Chicago jää ulos pudotuspeleistä. Pelaajan palkkakattorasite on peräti 10,5 miljoonaa dollaria, mikä vaikeuttaa sopivan siirtokohteen löytymistä oleellisesti.

Kane-huhuissa esiintyvät useimmin New York Rangers, Boston Bruins, Vegas Golden Knights ja Carolina Hurricanes.

NHL:n siirtotakaraja tulee vastaan 3. maaliskuuta.

Päivitys 28.2.: Blackhawks kauppasi Kanen Rangersiin.

New York Rangers: Hyökkääjä Tyler Motte palaa Manhattanille. Rangers hankki Motten Ottawa Senatorsista vaihdossa Julien Gauthieriin ja yhteen varausvuoroon.

Motte, 27, on pelannut NHL:ää useissa joukkueissa, ja Rangersissa hänet nähtiin viimeksi kaudella 2021-22.