Siirtouutisia jääkiekon Liigasta

Jääkiekon Liigassa Oulun Kärpät saa lainalle hyökkääjä Tuukka Tieksolan.

Tieksola on Carolina Hurricanesin NHL-varaus. Tällä kaudella hän on pelannut AHL:n Chicago Wolvesissa ja saanut pisteet 4+11=15.

Kärppien urheilujohtaja Harri Aho sanoo, että Tieksola on hyvä ylivoimapelaaja.

– Hän omaa kyvyn ratkaista pelejä. Hienoa saada oma kasvatti takaisin. Hän tietää, mihin on tulossa, ja me tiedämme, millaisen pelaajan saamme. Uskomme, että hän pystyy omalta osaltaan auttamaan kevään hyökkäyspeliämme, Aho sanoo Kärppien verkkosivuilla.

Maalivahti Karolus Kaarlehto siirtyy Kärpistä lainalle Ruotsiin. Kaarlehdon SHL-joukkue on Timrå IK.

Porin Ässät: Maalivahti Cody Porter tulee loppukaudeksi Poriin. Kanadalainen on pelannut tällä kaudella Mestistä RoKissa. Hän kävi myös yhden ottelun mittaisella lainalla Tampereen Tapparassa.

KalPa: Jaakko Lantta ja KalPa ovat solmineet jatkosopimuksen, joka on voimassa kevääseen 2024 asti.

HPK: Viimeisellä pudotuspelipaikalla oleva Kerho pidensi Erkka Seppälän (Kiekko-Vantaa) sopimuksen loppukauden kattavaksi ja lainasi KalPasta Konsta Kapasen. Hyökkääjä Jimi Rönkkönen, jolla on sopimus HPK:n kanssa, pelaa loppukauden Kiekko-Vantaassa.

Vaasan Sport: Pudotuspeliviiva on karannut niin kauas, että Sport tyhjentää miehistöään. Hyökkääjä Jens Lööke siirtyy ruotsalaiseen Björklöveniin. Sport vahvisti lisäksi, että puolustaja Emil Johansson siirtyy toisaalle. Uudesta seurasta ei ole vielä tietoa.

JYP: Vaikeaa on myös JYPillä, mutta seura ei lähde poistomyyntiin. Sen vahvisti toimitusjohtaja Risto Korpela.

– Olemme päättäneet mennä urheilu edellä. Meidän pelaajiemme palvelusten perään on kyselty, mutta haluamme pitää nykyisen joukkueen kasassa ja saattaa keskustelun asiasta täten päätökseensä, Korpela sanoi.