Valioliigan seurojen hankinnat viimeisenä siirtopäivänä

Jalkapallon Englannin Valioliigassa talven siirtoikkuna on sulkeutunut. Viimeisenä siirtopäivänä rikottiin brittiennätys.

Enzo Fernandez siirtyy Benficasta Chelseaan. Keskikenttämiehen siirtosumma 107 miljoonaa puntaa on suurin, jonka mikään brittiseura on maksanut yhdestä pelaajasta. Euroissa summa on noin 120 miljoonaa.

Fernandez oli voittamassa Argentiinalle maailmanmestaruutta viime vuonna, ja hänet valittiin jalkapallon MM-kisojen parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

– Olen kiitollinen Chelsealle ja sen omistajille siitä, että he tekivät kaikkensa saadakseen minut seuraan, Fernandez sanoi Chelsean tiedotteessa.

– Tuskin maltan odottaa, että pääsen pelaamaan maailman parhaassa liigassa ja kilpailemaan suurimmista pokaaleista. Haluan tukea joukkuetovereitani niin kentällä kuin sen ulkopuolella, lisäsi Fernandez.

Manchester United: Christian Eriksen on pitkään poissa loukkaantumisen vuoksi, joten Old Traffordille tarvittiin keskikenttätäydennystä. Ratkaisu oli Marcel Sabitzer, joka tuli lainalle FC Bayernista.

Arsenal: Chelsean oli myös kevennettävä miehistöään (ja palkkasummaansa), joten Jorginho myytiin Arsenaliin 12 miljoonalla punnalla. Kokenut keskikenttämies on tuttu Italian maajoukkueesta.

Nottingham: Forest pani tuulemaan ja hankki maineikkaan maalivahdin Keylor Navasin lainapestille Paris Saint-Germainista. Sähäkkä Jonjo Shelvey, Englannin maajoukkueessakin pelannut kaveri, tuli Newcastlesta. Lisäksi Forest haali Atletico Madridista kokeneen Felipen.

Tottenham: Pedro Porro tuli Sporting Lissabonista. Lainapestiin sisältyy osto-optio. Spurs hankki myös Chelseasta Jude Soonsup-Bellin.

Crystal Palace: Albert Sambi Lokonga on tuore lainamies Arsenalista. Hankintapuolella Naouirou Ahamada, aiempi seura Stuttgart.

Leicester: Harry Souttar vaihtaa Stoken värit Leicesterin kettupaitaan.

Southampton: Etelärannikolle ostettiin Paul Onuachu (Genk) ja Kamaldeen Sulemana (Rennes).

Bournemouth: Kiovan Dynamosta saapuu Ilja Zabarnij. Hamed Traore napsittiin Sassuolosta osto-option sisältävälle lainalle.

Fulham: Serbi Sasa Lukic hankittiin Craven Cottagelle Torinosta.

Newcastle: Lupaava puolustaja Harrison Ashby siirtyy Newcastleen West Hamista.

Leeds: Lupaavan pakin saa myös Leeds, joka teki Diogo Monteiron kanssa 3,5-vuotisen sopimuksen. Hän pelasi aiemmin Sveitsin Servettessä.