Mikael Granlund siirtyi NHL:ssä Pittsburgh Penguinsiin

Jääkiekon NHL:ssä hyökkääjä Mikael Granlund siirtyy Nashville Predatorsin joukkueesta Pittsburgh Penguinsiin.

Pudotuspelivauhdista jäänyt Predators kauppasi Granlundin keskiviikkona Penguinsiin vaihdossa toisen kierroksen varausvuoroon (2023).

Penguinsin GM Ron Hextall vaikuttaa tyytyväiseltä hankintaan.

– Mikael on monipuolinen hyökkääjä. Hän voi pelata sekä laita- että keskushyökkääjänä ja pystyy antamaan hyvän panoksen hyökkäyksessä, kommentoi Hextall.

– Lisäksi hänellä on kokemusta ylivoima- ja alivoimapelaamisesta, joten hän tuo kokoonpanoomme vaihtoehtoja, GM lisäsi.

Penguinsissa Granlundista tulee supertähtien kuten Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin joukkuetoveri.

Minnesota Wild varasi Granlundin vuoden 2010 NHL Draftissa numerolla yhdeksän. Granlund oli noussut Suomessa julkkikseksi, joten hänen NHL-debyyttiään odotettiin kuin kuuta nousevaa. Ensiesiintyminen tuli kaudella 2012-13.

Ura eteni Wildissa onnahdellen, mutta kaudella 2016-17 Granlund nousi tähtitasolle. Yhteiselo Wildin kanssa ei silti kestänyt, vaan suomalainen treidattiin Nashvilleen kaudella 2018-19. Nashville-yhteistyölle kertyi mittaa kaksi osittaista ja kolme kokonaista kautta.

Siirrot ja siirtospekulaatiot ovat käyneet Granlundille tutuiksi. Hän on toisaalta oppinut olemaan ottamatta niistä stressiä.

– Totta kai sen (siirron mahdollisuuden) tiedostaa, mutta ei se saa vaikuttaa tietenkään tekemiseen. Se on asia, jolle ei voi itse mitään tehdä. Tärkeintä on, että nyt on hauskaa pelata jääkiekkoa. Mennään päivä kerrallaan ja katsotaan, mitä aika tuo tullessaan, Granlund sanoi taannoin East Side Medialle.

Penguinsiin siirtyessään Granlundilla oli 729 NHL-ottelua (479 tehopistettä) ja 59 Stanley Cupin pudotuspeliottelua (32).

Ottawa Senators: Puolustaja Jakob Chychrunin seurasiirto toteutui vihdoin ja viimein. Hänestä tulee senaattori. Arizona Coyotes saa vaihdossa kolme varausvuoroa.

Carolina Hurricanes: Juuri Jesse Puljujärven hankkinut Hurricanes täydensi alakertaansa hankkimalla taitavan puolustajan Shayne Gostisbeheren Arizona Coyotesista.

Colorado Avalanche: Mestarijoukkue sai Washington Capitalsista hyökkääjä Lars Ellerin vaihdossa yhteen varausvuoroon.

Vancouver Canucks: Canucks hankki puolustaja Filip Hronekin Detroit Red Wingsistä.

Tampa Bay Lightning: Sähäkkä hyökkääjä Michael Eyssimont tulee San Jose Sharkista vaihdossa Vladislav Namestnikoviin.