NHL-siirtoja: Puljujärvi, Korpisalo, Kane

NHL:n siirtotakaraja koittaa perjantaina 3. maaliskuuta, mutta jo tiistaina nähtiin melkoinen kauppapäivä.

Siirrot.com nostaa nyt huiman tiistain kuusi merkittävintä nimeä.

Jesse Puljujärvi

Oilersin ja ”Puljun” kiemurainen polku tuli lopulta päätökseensä, ja sen päästä löytyi tienviitta Pohjois-Carolinaan. Kaupassa Carolina Hurricanes saa Puljujärven ja Oilers Patrik Puistolan. Puistola pelaa Liigaa Mikkelin Jukureissa, eikä ole esiintynyt NHL:ssä.

Jesse Puljujärvelle ei voi kuvitella parempaa mahdollisuutta kuin pelaamista vanhan kärppäjoukkuetoveri Sebastian Ahon ketjussa. Puljujärvi saa tämän tilaisuuden jossain vaiheessa vähintään kokeilumielessä, mutta kärkipään joukkueessa paikan pitäminen ykkössentterin rinnalla on taatusti kova pala.

Joonas Korpisalo

Korpisalo siirtyy Columbus Blue Jacketsista Los Angeles Kingsiin. Kings saa Korpisalon ja Vladislav Gavrikovin, Blue Jackets Jonathan Quickin sekä varausvuoroja.

Kings taistelee Läntisen konferenssin kärkisijoista, joten Korpisalo pääsee taistelemaan torjuntavastuusta varsin mielenkiintoiseen joukkueeseen.

Henry Thrun

Vihdoin oikeaa tulevaisuuden toivoa San Jose Sharksissa? Sharks nappasi lupaavan puolustajan, joka on Anaheim Ducksin varaus. Jos kaikki menee hyvin, hyväraaminen pakki voi olla San Josen alakerran tuleva johtaja vaikkapa Marc-Edouard Vlasicin tapaan. Henry Thrun, 21, toimii Harvardin kapteenina Pohjois-Amerikan yliopistoliigassa.

Mattias Ekholm

Nimekkäät puolustajat vaihtoivat seuroja: Ekholm siirtyy Nashville Predatorsista Oilersiin ja Tyson Barrie toiseen suuntaan. Oilers on tämän kaupan päätekijä. Se kaipasi alakertaansa nimenomaan vahvaa, kokonaisvaltaista osaajaa. Barrie on mainio hyökkäävä puolustaja, josta Predators saa ainakin tilapäisen ilonaiheen.

Luke Schenn

Tampa Bay Lightningissa kaksi Stanley Cupia voittanut Luke Schenn, 33, siirtyy Vancouver Canucksista ja palaa varaajaseuraansa Toronto Maple Leafsiin. Lähes tuhannen NHL-ottelun mies on erinomainen lisä Toronton alakerran puolustavaan rooliin.

Maple Leafs hankki myös puolustaja Erik Gustafssonin (Washington Capitals) sekä kauppasi Pierre Engvallin (New York Islanders) ja Rasmus Sandinin (Capitals).

Patrick Kane

Siirtokauden kuumin nimi Patrick Kane siirtyy New York Rangersiin.

Huipputaitavan Kanen palkkakattorasite on muhkea, mutta siirto onnistuu, koska pelaajan entinen seura Chicago Blackhawks sekä Arizona Coyotes hoitavat peräti 75 prosenttia hänen palkastaan.

Viimeistään Kanen hankinta nostaa Rangersin Stanley Cup -suosikkien joukkoon. Ensimmäisten uumoilujen mukaan Kane ottaa paikan Vincent Trochekin ja Artemi Panarinin ketjusta.