Declan Rice: jalkapallon siirtoikkunan kuuma nimi

Declan Rice on kuumimpia nimiä jalkapallon siirtoikkunan ollessa avoinna kesällä 2023.

Rice on toistaiseksi West Hamin mies Englannin Valioliigassa, mutta kysyntä on kovaa.

Valioliigassa avoimesti kiinnostuneita seuroja ovat ainakin Arsenal, Manchester City, Manchester United, Chelsea ja Liverpool. Muissa liigoissa hankkijakandidaatti on Saksan suurseura FC Bayern.

Päättynyt kausi huipentui West Hamille ja Ricelle riemukkaasti, sillä joukkue voitti eurocupien ”kolmosmestaruuden” viemällä UEFA Europa Conference Leaguen nimiinsä.

– Minulla on sopimusta vielä kaksi vuotta jäljellä, mutta spekulaatioita on liikkeellä paljon. Olen itsekin pannut sen merkille. Tällainen kuitenkin kuuluu ammattilaisjalkapalloiluun. Keskityn voittamiseen West Hamin kanssa, Rice sanoi konferenssiliigan loppuottelun jälkeen.

– Nyt en rehellisesti sanoen tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Spekulaatioiden seuraaminen alkaa tuntua tylsältä. On imartelevaa, kun niin monet seurat haluaisivat hankkia minut. Tulevaisuus riippuu nyt muista ihmisistä kuin minusta, korosti Rice.

Mediatietojen mukaan Manchester City on tehnyt Ricestä 90 miljoonan punnan (noin 105 miljoonaa euroa) arvoisen tarjouksen, joka koostuu 80 miljoonan siirtosummasta ja 10 miljoonan lisistä.

Myös Arsenal on ollut vahvasti tapetilla. Kilpailu on niin kovaa, että Arsenalin on mietittävä vaihtoehtojakin. Tiettävästi yksi vaihtoehto on Youssouf Fofana, joka edustaa Monacoa. Fofana olisi ainakin huokeampi valinta, sillä hänen arvonsa liikkuu 35 miljoonan euron tietämissä.

Lontoolaissyntyinen Rice, 24, on viime vuosina noussut yhdeksi maailman parhaista puolustavista keskikenttäpelaajista. Hän debytoi Englannin maajoukkueessa maaliskuussa 2019. Hän on edustanut maataan niin MM- kuin EM-kisoissa.

Juniorivuosinaan Rice vaihtoi Chelsean väreistä West Hamiin. Valioliigassa Rice on edustanut vain West Hamia. Kauden 2022-23 jälkeen tilillä on 204 valioliigaottelua, 10 maalia ja 10 maaliin johtanutta syöttöä.

Lähteet: The Athletic, Sky Sports, Daily Mirror