NHL: Kekäläinen hankki puolustajia Columbukseen

GM Jarmo Kekäläinen vahvistaa Columbus Blue Jacketsin puolustusta jääkiekon NHL:ssä.

Perjantaina Blue Jackets tiedotti hankkineensa Damon Seversonin New Jersey Devilsistä. Kaupassa Devils saa kolmannen kierroksen varausvuoron.

Oikealta ampuva Severson, 28, on Devilsin varaus vuodelta 2012. New Jerseyssä hänelle kertyi 647 ottelua runkosarjassa ja 16 pudotuspeleissä.

Parhaalla kaudellaan Severson on tehnyt 46 tehopistettä.

– Damon on monipuolinen puolustaja. Hänellä on hyvä pelinäkemys ja hän on äärimmäisen hyvä kiekollisena, Kekäläinen kommentoi.

– Hänellä on kokoa sekä kykyä pelata isoja minuutteja kaukalon kummassakin päässä. Hänestä tulee iso palanen siniviivallemme moneksi vuodeksi, lisäsi Kekäläinen.

Aiemmin Columbus kertoi hankkineensa Ivan Provorovin Philadelphia Flyersistä. Hänen tililtään löytyy 532 runkosarjaottelua ja 22 pudotuspelien kamppailua. Hän on iskenyt parhaalla kaudellaan 17 maalia.

Viime ajat Blue Jacketsin profiilipuolustaja on ollut Zach Werenski, mutta hän missasi suuren osan kaudesta 2022-23 loukkaantumisen takia.

New York Islanders: Eetu Liukas sai sopimuksen Islandersiin.

Tampa Bay Lightning: Waltteri Merelä teki sopimuksen vapaana agenttina. Puolustaja Sean Day sai jatkosopimuksen.

Montreal Canadiens: Canadiens osoitti vahvaa luottamusta Cole Caufieldiin tekemällä tämän kanssa kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen. Uuden pahvin nojalla nuori hyökkääjä kuittaa 62,8 miljoonan dollarin suuruisen kokonaispalkan.

Los Angeles Kings: Kings sai Provorov-kaupassa puolustaja Kevin Connautonin. Vladislav Gavrikovin kanssa tehtiin jatkosopimus.

Chicago Blackhawks: Andreas Athanasiou solmi Chicagon kanssa jatkosopimuksen.

NHL:n varaustilaisuus 2023 pidetään parin viikon kuluttua, ja sen yhteydessä tulee todennäköisesti paljon lisää pelaajakauppoja.