Sopimusuutisia jääkiekon NHL:stä: Dunn, Maccelli, Bedard

Jääkiekon NHL:ssä Seattle Kraken on tehnyt jatkosopimuksen puolustaja Vince Dunnin kanssa.

Sopimuksen kesto on neljä vuotta ja keskimääräinen vuosiarvo 7,35 miljoonaa dollaria. Sopimuksen kokonaisarvo on siis 29,4 miljoonaa.

Dunn on Krakenin alkuperäisiä pelaajia. NHL:n uusin seura valitsi puolustajan laajennusdraftissa vuonna 2021.

– Olen tyytyväinen tilanteeseen ja haluan olla osa tätä organisaatiota vielä vuosien ajan, Dunn sanoi Krakenin tiedotteessa.

– Tämä on ollut uusi luku urallani. Seura on antanut minulle mahdollisuuden kasvaa ihmisenä ja pelaajana, joten olen hyvin onnekas. Viime kaudella otin suuren askeleen. Sain paljon vastuuta ja yritin ottaa siitä kaiken irti. Tiedän, että vaatimukset vain kasvavat, mutta olen siihen valmis, lisäsi Dunn.

St. Louis Blues varasi Dunnin vuoden 2015 NHL Draftissa numerolla 56. Hän edusti Bluesia neljän kauden ajan.

NHL:stä Dunnilla on 421 runkosarjaottelua (53+148=201) ja 43 pudotuspelien kamppailua (3+15=18).

Arizona Coyotes: Hienon tulokaskauden pelannut Matias Maccelli solmi jatkosopimuksen. Turkulaissyntyisen urheilijan uudella kontrahdilla on mittaa kolme vuotta ja arvoa 10,3 miljoonaa dollaria.

Carolina Hurricanes: Tuukka Tieksola, Ville Koivunen ja Aleksi Heimosalmi on lainattu jääkiekon Liigaan. Tieksolan joukkue on Rauman Lukko, Koivusen Oulun Kärpät ja Heimosalmen Porin Ässät.

Chicago Blackhawks: Vuoden 2023 NHL Draftin ykkösvaraus Connor Bedard on tehnyt ensimmäisen NHL-sopimuksensa. Sopimuksella on mittaa maksimimäärä eli kolme vuotta.

Bedard pani ennätysten kirjat uusiksi pelattuaan junioriliigaa Regina Patsissa. Nyt edessä ovat kuitenkin haasteet maailman parhaassa jääkiekkoliigassa.

– Oli uskomatonta tulla varatuksi Original Six -seuraan. En voisi innokkaammin odottaa pääsemistä osaksi tämän joukkueen tulevaisuutta. Blackhawksilla ja Chicagon kaupungilla on rikas urheiluhistoria, ja on kunnia päästä osaksi sitä, kommentoi Bedard.