NHL:n Flyers lähetti hyökkääjä Tuomaalan farmijoukkueeseensa

Samu Tuomaala joutuu hakemaan vauhtia jääkiekon AHL:stä.

Tuomaalan NHL-seura Philadelphia Flyers päätti lähettää suomalaisen AHL-farmijoukkueeseensa Lehigh Valley Phantomsiin.

Hyökkääjä Tuomaala, 20, oli mukana Flyersin NHL-harjoitusleirillä. Ennen varsinaista harjoitusleiriä Tuomaala osallistui Flyersin lupaavien pelaajien leirille.

– Pelasin mielestäni kaksi hyvää ottelua, joista jälkimmäinen oli ehkä vielä aavistuksen parempi. Luisteluni tuntuu vahvalta ja itseluottamus on korkealla. Tämä oli hyvä alku uudelle kaudelle, Tuomaala sanoi NHL:n verkkosivuilla syyskuussa.

Flyers varasi Tuomaalan vuoden 2021 NHL Draftin toisella kierroksella, numerolla 46. Kaudella 2021-22 Tuomaala pelasi kaksi AHL-ottelua Phantomsissa. NHL-debyytti vielä odottaa.

Kiekko-Laserissa varhaiset jääkiekko-oppinsa saanut Tuomaala on pelannut Liigaa Oulun Kärpissä, Vaasan Sportissa ja Mikkelin Jukureissa 40 ottelun verran. Lisäksi tilillä on yksi pudotuspelien kamppailu Jukurien väreistä.

Tuomaala on edustanut Suomea nuorten maajoukkueissa.

Viimeisimpiä farmiin lähetettyjä suomalaispelaajia ovat myös Toronto Maple Leafsin Roni Hirvonen ja Topi Niemelä sekä Ottawa Senatorsin Nikolas Matinpalo, Arizona Coyotesin Aku Räty, Winnipeg Jetsin Brad Lambert ja Florida Panthersin Santtu Kinnunen.

Puolustaja Lassi Thomson puolestaan päätyi Ottawa Senatorsista waiver-listan kautta Anaheim Ducksiin. Lue Thomsonista lisää tästä.