Lassi Thomson – NHL:n Anaheim Ducks teki loistokaappauksen

Jääkiekon NHL:ssä suomalaispuolustaja Lassi Thomson hakee uutta nostetta uralleen Anaheim Ducksin joukkueessa.

Thomsonin entinen seura Ottawa Senators asetti suomalaisen NHL:n waiver-listalle lauantaina 30. syyskuuta tarkoituksenaan lähettää hänet farmijoukkueeseensa AHL:ään.

Kuvaan astui kuitenkin Ducks, joka nappasi Thomsonin vahvuuteensa.

Useimmat pelaajat on asetettava waiver-listalle ennen farmiin lähettämistä, mutta toisaalta kyseiset pelaajat ovat 24 tunnin ajan käytännössä vapaita – näin ollen muut seurat voivat ottaa pelaajia vahvuuteensa ilman siirtokompensaatiota.

Ducks saattoi tehdä yhden syksyn parhaista kaappauksista. Thomson rasittaa NHL-seuran palkkasummaa vain runsaalla 860 000 dollarilla, ja hänen sopimuksensa umpeutuu ensi kesänä. Taloudellinen riski on siis hyvin pieni.

Pohjois-Amerikassa Thomson on osoittanut olevansa rohkea ja ratkaisuhakuinen puolustaja, joka ei arastele tiukkojaan tilanteita. Lisäksi right-kätisyys on ominaisuus, jota monet seurat kovasti arvostavat puolustajissa.

Senators varasi Thomsonin vuoden 2019 NHL Draftissa ensimmäisellä kierroksella, numerolla 19.

Ottawassa Thomson ehti pelata kahden kauden aikana yhteensä 18 NHL-ottelua. AHL:stä hänellä on 135 ottelua sekä kaksi kamppailua Calder Cupin pudotuspeleistä.

Tamperelaissyntyinen Thomson, 23, edusti Suomessa Tampereen Ilvestä. Suomen maajoukkuepaidassa hän on ollut voittamassa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta.

Anaheim Ducks: Etelä-Kalifornian hyviin uutisiin kuuluu myös hyökkääjä Trevor Zegrasin jatkosopimus, joka kattaa kolme vuotta ja oikeuttaa pelaajan 17,25 miljoonan dollarin suuruiseen kokonaispalkkaan.

Ottawa Senators: Joukkue lähetti puolustaja Nikolas Matinpalon farmiin.

Winnipeg Jets: Brad Lambert sai farmikomennuksen.

Florida Panthers: Farmiin vie myös puolustaja Santtu Kinnusen tie.

Dallas Stars: Stars vapautti maalivahti Christopher Gibsonin tryout-sopimuksestaan.

Carolina Hurricanes: Hyökkääjä Derek Stepan päätti lopettaa uransa.