Siirtouutisia jalkapallon Veikkausliigasta

Jalkapallon Veikkausliigan hallitseva mestari HJK siirtyy uuteen valmennukseen.

Uusi päävalmentaja on Ferran Sibila, 35. Sibila siirtyy Malmö FF:n valmennustiimistä, ja päävalmentajan työ on hänelle edustustasolla ensimmäinen.

Sopimus kattaa kaudet 2024 ja 2025. Sibila on tuttu mies HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäelle.

– Ferranin ammatillinen osaaminen on erittäin korkea. Hän on analyyttinen, tiedon kautta toimiva valmentaja, joka opiskelee lajia jatkuvasti. Ferran on rauhallinen, ihmisläheinen persoona, joka kuitenkin vaatii itseltään ja ympäriltään toimivilta ihmisiltä paljon, Mäki kertoo HJK:n tiedotteessa.

– Ferran on erittäin arvostettu Ruotsissa, ja olen hyvin tyytyväinen, että hän valitsi HJK:n, vaikka Allsvenskanissakin hänelle olisi ollut kysyntää, lisää Mäki.

Maalivahti Jesse Öst jatkaa Klubissa. Seura on käyttänyt vuoden mittaisen optionsa torjujaan.

Tampereen Ilves: Meritoitunut hyökkääjä Roope Riski siirtyy Ilvekseen kahden vuoden sopimuksella. Viime kaudet hän edusti HJK:ta. Joona Veteli puolestaan palaa KuPSista Ilvekseen.

Aapo Mäenpää, Mohammed Umar ja Mery Traore jatkavat Ilveksessä.

AC Oulu: HJK:sta on menoliikennettä myös Ouluun, sillä Aleksi Paananen on kiinnitetty AC Oulun joukkueeseen. Sopimus sisältää kaksi vuotta sekä seuran optiovuoden.

Toisaalle Oulusta liikahtavat Elias Collin, Yann Affi, Cristhian Valencia, Noah Pallas, Magnus Breitenmoser, Maximus Tainio, Luquinhas, Rony Huhtala, Rasmus Karjalainen, Juhani Pennanen, Riku Selander ja Lasse Ikonen. Myös valmentaja vaihtuu. Kaudella 2023 Laivastonsinisiä luotsasi JP Savolainen.

Valkeakosken Haka: Mainion esiintulon liigakentille tehnyt puolustaja Ryan Mahuta, 21, jatkaa Koskissa.