Miten NHL:ssä seuraa vaihtaneet suomalaiset ovat menestyneet?

Jääkiekon NHL:n kausi polkaistiin käyntiin noin kuukausi sitten. Joukkueet ovat pelanneet tähän mennessä 10–13 ottelua.

Kesän aikana muutamat suomalaispelaajat vaihtoivat seuraa NHL:ssä, minkä lisäksi siirtoja nähtiin kotimaisesta Liigasta taalajäille. Tässä artikkelissa otetaan tiivis katsaus kesällä siirtyneiden suomalaispelaajien alkukauteen.

Tilastot 7.11. pelattujen otteluiden jälkeen.

Mikael Granlund, San Jose Sharks

Pittsburgh Penguinsista San Jose Sharksiin kesällä siirtynyt Mikael Granlund, 31, loukkaantui heti kauden avausottelussa ja oli alavartalovamman vuoksi sivussa otteluista yli kaksi viikkoa.

Sittemmin tositoimiin palannut suomalaishyökkääjä on pelannut tällä kaudella viisi ottelua Sharksin vahvuudessa.

Tiistaina Sharks otti viimein ensimmäisen voittonsa, ja myös Granlund (0+1) sai pistetilinsä auki. Granlund on saanut vastuuta Sharksin kakkoskeskushyökkääjänä. Hänen keskimääräinen jääaikansa on 19.02.

Joonas Korpisalo, Ottawa Senators

Suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo, 29, siirtyi kesällä Ottawa Senatorsin joukkueeseen viiden vuoden sopimuksella.

Ottawalla on pelattuna kymmenen ottelua ja niistä Korpisalo on nähty tolppien välissä kahdeksassa.

Korpisalo on onnistunut torjumaan Ottawalle kaksi voittoa ja alkukauden torjuntaprosentti näyttää lukemaa 90,1. Korpisalo on tähän mennessä pommitettu kertaalleen vaihtoon kesken ottelun.

Niko Mikkola, Florida Panthers

Florida Panthersin puolustaja Niko Mikkola, 27, ei ole ollut urallaan koskaan mikään pistelinko. Nyt hän on kuitenkin kasannut 11 otteluun jo tehopisteet 1+4=5.

Mikkola on pelannut alkukauden jokaisen ottelun Panthersin kakkospakkiparissa kellottaen jääaikaa lähes 20 minuuttia ottelua kohti. Mikkolan tehotilasto näyttää lukemaa +4 ja kaikkiaan se on painunut vain yhdessä ottelussa miinuksen puolelle.

Rasmus Kupari, Winnipeg Jets

Kesän 2018 ykköskierroksen varaus Rasmus Kupari, 23, vaihtoi täksi kaudeksi ensimmäistä kertaa joukkuetta NHL:ssä.

Winnipeg Jetsin paidassa Kupari on vakiinnuttanut paikkansa nelosketjun keskeltä ja hän on saalistanut 11 otteluun yhden syöttöpisteen.

Kuparin tehotilasto on kaksi pykälää pakkasen puolella, ja hyökkääjä pelaa tyypillisesti alle kymmenen minuuttia ottelun aikana.

Waltteri Merelä, Tampa Bay Lightning

Liigasta NHL:ään siirtynyt hyökkääjä Waltteri Merelä, 25, nappasi yllättäen paikan Tampa Bay Lightningin kovasta rosterista.

Merelä pelasi kymmenen NHL-ottelua ilman tehopisteitä, kunnes hänet lähetettiin farmiin aivan hiljattain. Merelä sai jääaikaa lähes 11 minuuttia per ottelu ja hän pelasi puolet peleistään kolmosketjussa ja puolet nelosketjussa.

Tampa Bay kutsui Merelän takaisin ylös keskiviikkona.

Nikolas Matinpalo, Ottawa Senators

Merelän tavoin Liigasta Pohjois-Amerikkaan siirtyi puolustaja Nikolas Matinpalo, 25.

Hän aloitti kautensa AHL:stä, jossa hän pelasi Belleville Senatorsin joukkueessa neljä ottelua tehden yhden maalin. Useamman Senators-puolustajan loukkaantuminen avasi kuitenkin Matinpalolle ovet NHL:ään lokakuun lopulla.

Matinpalo on pelannut nyt kolme ottelua Ottawa Senatorsissa ilman tehopisteitä. Hän on saanut vastuuta Ottawan kolmospakkiparissa ja pelannut keskimäärin yli seitsemän minuuttia per ottelu.