”Puljujärvellä on potentiaalia” – Penguinsin NHL-valmentaja

Hyökkääjä Jesse Puljujärvi hakee paluuta jääkiekon NHL:ään. Puljujärvi teki Pittsburgh Penguinsin kanssa koesopimuksen.

Koesopimuksen (Professional Tryout, PTO) nojalla Puljujärvi ei ole vielä varsinainen NHL-pelaaja, mutta hän osallistuu joukkueen harjoituksiin.

”Pulju” otti osaa Penguinsin treeneihin sunnuntaina. Päävalmentaja Mike Sullivan arvioi tilannetta myönteiseen sävyyn.

– Hänellä on hyvä ulottuvuus ja hyvät raamit. Hänen pelaamisessaan on hyökkäyssuunnan potentiaalia, Sullivan sanoi NHL:n virallisessa mediassa.

Puljujärvi on kuntoutunut kesällä tehdystä lonkkaleikkauksesta. NHL:ssä hän on viimeksi edustanut Carolina Hurricanesia.

– Teemme parhaamme auttaaksemme häntä pääsemään vauhtiin harjoitusten kautta ja ottamalla hänet täysillä mukaan joukkueemme toimintaan. Sitä kautta opimme myös paremmin ymmärtämään hänen pelaamistaan. Hänellä on mahdollisuus napata paikka joukkueestamme, totesi Sullivan.

Viimeisimmän varsinaisen NHL-sopimuksensa Puljujärvi solmi 26. heinäkuuta 2022 Edmonton Oilersin pelaajana. Sopimus kattoi kauden 2022-23 ja oikeutti pelaajan kolmen miljoonan dollarin suuruiseen vuosipalkkaan.

Tiistaina 28. helmikuuta 2023 Oilers kauppasi Puljujärven Hurricanesiin. Vaihdossa Edmonton sai Patrik Puistolan oikeudet.

Sopimuksen umpeuduttua Hurricanes ei tarjonnut Puljujärvelle jatkosopimusta, joten pelaajasta tuli rajoittamattomasti vapaa agentti 1. heinäkuuta 2023.

NHL:stä Puljujärvellä on 334 runkosarjaottelua (51+63=114) ja 27 pudotuspelien kamppailua (3+3=6).

Penguinsissa on ollut muutenkin paljon liikennettä. Valtteri Puustinen sai kutsun NHL:ään, kun taas Joona Koppanen passitettiin takaisin farmiin. Pierre-Olivier Joseph puolestaan kutsuttiin NHL-ryhmän puolustuksen täydennykseksi.

Toronto Maple Leafs: Puolustaja Mikko Kokkonen lähetettiin pikakomennuksen jälkeen farmijoukkueeseen AHL:ään.

Seattle Kraken: Maalivahti Philipp Grubauer on loukkaantunut, ja seura on asettanut hänet loukkaantuneiden reserviin. Chris Driedger nostettiin farmista vahvistamaan maalivahtiosastoa.