Harri Heliövaaran uusi pari on John Peers

Suomalaisen tenniksen paras nelinpelaaja Harri Heliövaara aloitti kauden 2024 uutena parinaan John Peers.

John Peers on suomalaisellekin tennisyleisölle tuttu nimi, sillä australialainen pelasi aiemmin menestyksekkäästi Henri Kontisen parina.

Kontinen ja Peers voittivat Australian avoimien nelinpeliturnauksen vuonna 2017. Kaksikko oli paras ATP-lopputurnauksessa kahteen kertaan (vuosina 2016 ja 2017). Lisäksi tuli koko joukko muita ATP-turnausvoittoja.

Historiallisen laadukas yhteistyö nosti Kontisen parhaimmillaan tenniksen maailmanlistan ykköseksi nelinpelissä.

Heliövaara, 34, ja Peers, 35, avaavat kauden 2024 ATP-turnauksessa Australian Brisbanessa.

– Tiimityö uuden parini John Peersin kanssa on lähtenyt mukavasti käyntiin, eikä yhteispeliä ole tarvinnut turhan kaukaa hakea, Heliövaara kertoo verkkosivuillaan.

Brisbanessa Heliövaara-Peers sai mielenkiintoisen vastuksen: verkon toiselle puolelle asettuivat Grigor Dimitrov ja Sebastian Korda (kuvassa alla).

Heliövaara ja Peers hävisivät ottelun lukemin 6-4, 3-6, 3-10. Kaksikko on taas vauhdissa Australian avoimissa, jotka alkavat 14. tammikuuta.

Päivitys 5.3: Heliövaaran ja Peersin yhteistyö loppuu, ja Heliövaara kertoi hakevansa uutta nelinpeliparia huhtikuussa alkavalle massakenttien kaudelle.

Harri Heliövaaran (s. 4.6.1989) tennisura on ollut kaikkea muuta kuin yksioikoinen.

Heliövaaran menestyksekäs junioriura huipentui Australian avoimien nelinpelin nuorten mestaruuteen vuonna 2007. Ammattilaisena Heliövaara aloitti vuonna 2009. Hän tähtäsi määrätietoisesti tenniksen maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon.

Kun tavoite ei toteutunut, vuonna 2013 opiskelu ajoi tennisuran edelle. Heliövaara jätti ammattilaistenniksen vuosien ajaksi ja palasi kehiin vuonna 2017.

Heliövaaran ura nousi ennen pitkää aivan uusiin ulottuvuuksiin nelinpelissä. Vuoden 2023 jälkeen hänellä oli nelinpelistä neljä ATP-turnausvoittoa. Neljästä mestaruudesta kolme tuli britti Lloyd Glasspoolin parina.

Heliövaara ja Glasspool etenivät ATP-lopputurnaukseen 2022 ja pääsivät kisassa välieriin.

Syksyllä 2023 Heliövaarasta tuli Grand Slam -turnausvoittaja myös aikuisten sarjassa. Heliövaara ja hänen parinsa Anna Danilina voittivat tenniksen US Openin sekanelinpelin mestaruuden.

New Yorkissa käydyssä loppuottelussa Heliövaara ja kazakstanilainen Anna Danilina löivät kaksikon Jessica Pegula – Austin Krajicek. Ottelu päättyi lukemin 6-3, 6-4.

Loppuvuodesta 2023 Heliövaara kuului luottopelaajiin, kun Suomi eteni Davis Cupissa historiallisesti neljän parhaan joukkoon.

Parhaimmillaan Heliövaara on ollut nelinpelin rankingissa sijalla seitsemän.