Siirtohuhuja jääkiekon NHL:stä

Jääkiekon NHL:ssä pelaajasiirtojen takaraja lähenee, mikä merkitsee huhujen voimistumista. Suuret tähdetkin ovat puheenaiheina.

Tampa Bay Lightningin ikoni Steven Stamkos pelaa viimeistä sopimusvuottaan. Hän on hyvin kiinnostava kohde niin sanottujen vuokrapelaajien markkinoilla, mutta seurajohto aikoo pitää supertähden joukkueessa.

Lightningin GM Julien BriseBois puhui asiasta suorasanaisesti.

– Steven Stamkosia ei kaupata, joten sen puheenaiheen voi kuopata. Kantaamme ei ole tulossa muutosta tämän hetken ja pelaajasiirtojen takarajan välillä missään olosuhteissa, BriseBois totesi NHL:n virallisessa mediassa.

Stamkos on ollut voittamassa Stanley Cupia kaksi kertaa Tampa Bayn väreissä. Loukkaantumiset ovat olleet välillä kiusana, mutta nyt kokenut pelimies on taas tikissä. Hänellä on kauden 41 ottelusta 41 tehopistettä.

Myös Pittsburgh Penguinsin kärkipään hyökkääjä on esiintynyt kuulopuheissa. Jake Guentzeliä ei olla kuitenkaan treidaamassa. Asiasta kertoi GM Kyle Dubas.

– Emme ole käyneet minkään muun seuran kanssa neuvotteluita Jakesta. Kaikki puheet ovat täyttä spekulaatiota. Niin yksinkertaista se on, Dubas sanoi lehdistölle.

Guentzel tunnetaan pistämättömänä maalintekijänä, joka viihtyy samassa ketjussa johtotähti Sidney Crosbyn kanssa. Hän on tehnyt kahdella eri kaudella 40 runkosarjamaalia.

Suomalaisittain mielenkiintoinen aihe on jälleen kerran Jesse Puljujärvi, joka pelaa tällä hetkellä AHL-koesopimuksella. Lonkkaleikkauksesta toipunut Puljujärvi on tehnyt kahdessa viime ottelussa tehopisteet 2+1. Hän edustaa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsia.

Aiemmin ”Pulju” kävi NHL-Penguinsissa tryoutilla, mutta NHL-sopimusta ei syntynyt.

Suomalaisista huhuissa pyörii lisäksi ainakin Rasmus Ristolainen. Philadelphia Flyers tekee tinkimätöntä jälleenrakennusta, eikä kokenut suomalaispuolustaja välttämättä sovi sapluunaan.

Ristolaisen keskimääräinen jääaika ottelua kohden on ollut tällä kaudella vain noin 17 minuuttia.

Jos pudotuspelit näyttävät karkaavan Calgary Flamesilta, seura myy mahdollisesti merkittäviä pelaajia. Pelinappuloiksi saattavat joutua hyökkääjä Elias Lindholm ja puolustaja Chris Tanev, joille on vahvaa kysyntää.

Vuoden 2024 siirtotakaraja tulee vastaan 8. maaliskuuta.