Manchester Unitedin Kobbie Mainoo Englannin maajoukkueeseen?

Kobbie Mainoo on noussut yhdeksi kiinnostavimmista nuorista jalkapalloilijoista Englannin Valioliigassa. Kiinnostava kysymys on myös se, minkä maan värejä hän kantaa tulevalla A-maajoukkueurallaan.

Manchester Unitedia edustava Mainoo on syntyperäinen britti (19.4.2005, Stockport), mutta vanhempiensa kansalaisuuden perusteella hän voisi edustaa myös Ghanaa.

Keskikenttäpelaajalla on kokemusta Englannin nuorten maajoukkueista. Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen manageri Lee Carsley valitsi Mainoon ensimmäistä kertaa kyseiseen ikäluokan ryhmään 15. maaliskuuta.

Lisäksi Teden Mengi (Luton), Carney Chukwuemeka (Chelsea), Alex Scott (Bournemouth), Archie Gray (Leeds) ja Morgan Rogers (Aston Villa) saivat ensimmäistä kertaa paikat Englannin alle 21-vuotiaisiin.

Englannin A-maajoukkueen managerin Gareth Southgaten uumoiltiin jo ottavan Mainoon joukkueeseen, mutta vielä kutsua ei kuulunut. Ghana pysyy siis vaihtoehtona.

– Ghanan jalkapalloliitto vahvisti helmikuussa yrittävänsä vakuutella Mainoota Ghanan väreihin. Nuorukainen viettää edelleen osan vapaa-ajastaan Ghanassa, ESPN kirjoitti.

photo by amadeusiom

ManUn kausi on ollut jälleen ailahtelevainen, mutta 18-vuotiaan Mainoon esitykset ovat kuuluneet Old Traffordin miehistön ilonaiheisiin. Hän on osoittanut räväköitä otteita keskikentän tasapainottavassa roolissa.

Yksi tähtihetkistä osui helmikuun alkuun, jolloin Mainoo teki upean voittomaalin Wolverhamptonia vastaan ottelun lisäajalla. Valioliiga valitsi osuman kuukauden maaliksi.

– Tuollaisia hetkiä häneltä on nähty akatemian otteluissa. Hän on pystynyt viemään osaamisensa miesten otteluihin ja ansaitsee kaikki saamansa kehut, entinen maajoukkuepelaaja Rio Ferdinand sanoi TNT:n lähetyksessä.

Nuorelta valioliigauraltaan Mainoolla on 15 ottelua ja yksi maali (tilanne 15.3.2024).

Mainoo on edustanut Unitedia yhdeksänvuotiaasta lähtien. Edustusjoukkueen rinkiin hän nousi vuoden 2023 alussa.

Mainoon ja Unitedin välinen sopimus on voimassa kesään 2027 asti.