Huuhtanen teki ensimmäisen NHL-sopimuksensa

Niko Huuhtanen on tehnyt ensimmäisen sopimuksensa jääkiekon NHL:ään. Hän on nyt Tampa Bay Lightningin mies.

Lightning tiedotti 17. toukokuuta, että hyökkääjä Huuhtanen on allekirjoittanut kolmen vuoden mittaisen ensisopimuksen (entry-level contract). Tampa Bay varasi Huuhtasen vuoden 2021 NHL Draftissa seitsemännellä kierroksella.

Siirrot.com rankkasi Huuhtasen Liigan runkosarjassa kolmanneksi parhaaksi NHL-varatuksi pelaajaksi. Huuhtanen edusti Mikkelin Jukureita ja napsi 52 otteluun tehopisteet 19+27=46. Hän oli Jukurien paras pistemies.

Pudotuspeleissä Huuhtanen nähtiin vielä kuudessa kamppailussa (0+3).

– Jo viime kausi oli Huuhtasen osalta menestys Liigassa. Kuluneella runkosarjakaudella hän jatkoi kehitystään. Ruotsista ja Sveitsistä on osoitettu kiinnostusta Huuhtasta kohtaan, mutta myöskään Pohjois-Amerikkaa ei voi laskea vaihtoehdoista kokonaan pois, Siirrot.com kirjoitti maaliskuussa.

Niko Huuhtanen (s. 26.6.2003) pelasi juniorina Espoon Bluesissa ja Kiekko-Espoossa. Lisäksi yksi kausi kului Tampereen Tapparan alle 20-vuotiaissa. Kauden 2021-22 Huuhtanen tutustui Pohjois-Amerikkaan WHL:n Everett Silverspringsissä. Jukureissa Liigan kausia on takana kaksi kappaletta.

Hyväraaminen hyökkääjä pyrkii pelaamaan vahvasti molempiin suuntiin ja olemaan äänessä joukkueen parissa.

– Hyökkäyspäässä yritän ratkaista pelejä ja puolustuspäässä koetan blokata kiekkoja ja sitä kautta auttaa joukkuetta voittamaan. Tykkään puhua paljon kopissa erien välillä. Tsemppaan ja pumppaan jätkien renkaita, Huuhtanen kertoi NHL:n viralliselle medialle.

Lisäksi Lightning kertoi tehneensä jatkosopimuksen hyökkääjä Mitchell Chaffeen kanssa.

Sopimustietoja jääkiekon NHL:stä

Carolina Hurricanes: Teuvo Teräväisestä on tulossa rajoittamattomasti vapaa pelaaja, mutta hänen prioriteettinsa on jäädä Carolinaan. ”Toivottavasti saan jatkaa täällä. Ikinä ei voi kuitenkaan tietää, miten tilanteet muuttuvat”, Teräväinen sanoi NHL.comille.

New Jersey Devils: Devils on tehnyt jatkosopimukset Curtis MacDermidin, Brian Halosen ja Samuel Labergen kanssa. Devils, joka ei päässyt Stanley Cupin pudotuspeleihin tällä kaudella, siirtyy ensi kaudella uuteen valmennukseen, sillä Lindy Ruff irtisanottiin päävalmentajan paikalta.

Los Angeles Kings: Maalivahti David Rittich jatkaa Kingsissä. Viime runkosarjassa hän pelasi 24 ottelua saavuttaen 13 voittoa, päästettyjen maalien keskiarvon 2,15 ja torjuntaprosentin 92,1.

Boston Bruins: Loistokauden Bruinsin maalilla pelannut Jeremy Swayman on halukas jatkamaan joukkueen vahvuudessa. Hän kertoi asiasta lehdistölle sunnuntaina. Swaymanin sopimus päättyy, ja hänestä on tulossa rajoitetusti vapaa pelaaja.