Filppulasta Jokereiden pelaaja ja osaomistaja

Jääkiekkoilija Valtteri Filppula siirtyy Helsingin Jokereihin, joka pelaa Suomen kakkostasolla Mestiksessä. Sopimus on alustavasti vuoden mittainen.

Jokerit julkisti Filppulan sopimuksen maanantaina 19. elokuuta. Sopimus ei tullut yllätyksenä, sillä pelaajan paluuta jokeriväreihin oli uumoiltu jo jonkin aikaa.

– Tavoitteet ovat kovat. Meillä on nuori joukkue ja paljon omia kasvatteja, mikä on hienoa, Filppula totesi Jokereiden verkkosivuilla.

– Haluan tehdä asiat mahdollisimman hyvin jäällä ja jään ulkopuolella, jotta saavutamme joukkueena asetetut tavoitteet. Toivottavasti pystyn omalla tekemiselläni auttamaan muita pelaajia ja joukkuetta mahdollisimman paljon, lisäsi Filppula.

Filppula (s. 1984) pelasi Jokereissa ennen siirtymistään jääkiekon NHL:ään. Detroit Red Wings varasi pelaajan vuoden 2002 NHL Draftissa kolmannella kierroksella.

Ensimmäiset NHL-ottelunsa Filppula pelasi kaudella 2005-06. Vuonna 2008 hän sai uransa parhaan menestyksen, kun Red Wings voitti Stanley Cupin mestaruuden.

Seurasiirtoja ja paluu Detroitiin

Red Wingsin jälkeen Filppula nähtiin Tampa Bay Lightningissa, Philadelphia Flyersissä ja New York Islandersissa. Hän palasi Detroitiin kaudeksi 2019-20.

– En ollut (sopimusasiassa) aloitteellinen, mutta kun mahdollisuus tuli, heti se kiinnosti. Sitten kaikki meni aika nopeasti. Olen kyllä tyytyväinen valintaan. Detroitiin oli kiva tulla. Seurana se on tuttu, mutta paljon tuttuja jätkiä ei ole enää pelikavereina. Kaikki on mennyt hyvin, kun vaan voitettaisiin vähän enemmän, Filppula sanoi East Side Medialle marraskuussa 2019.

Filppula pelasi autokaupungissa vielä kaksi kautta. Filppulan NHL-ura päättyi kauteen 2020-21. Runkosarjassa tilille tuli 1 056 ottelua ja pudotuspeleissä 166. Suomalaisista vain Jari Kurri (200) ja Esa Tikkanen (186) ovat pelanneet enemmän playoff-otteluita kuin Filppula.

NHL:n jälkeen Filppula edusti kolmen kauden ajan Geneve-Servetteä Sveitsin liigassa. Suomen maajoukkueessa hänen urheilullisesti merkittävin saavutuksensa on olympiapronssi (2010). Filppula oli myös voittamassa olympiakultaa ja MM-kultaa vuonna 2022, mutta kummassakaan turnauksessa huippumaat eivät pelanneet parhailla miehistöillään.

Tuoreen jokerisopimuksen myötä Filppulasta tulee myös seuran osaomistaja. Hänen on määrä pelata paluuottelunsa Jokereissa 17. syyskuuta. Helsingin Jokerit valmistautuu toiseen Mestis-kauteensa pelattuaan KHL:ssä vuosina 2014–2022.